Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Rezolutiunea si rezilierea contractelor

ISBN/ISSN: 978-606-673-100-3
39,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ratiunile de a executa un contract sunt numeroase, fara a se limita la existenta sanctiunilor juridice. Ele pot fi de ordin intrinsec, precum morala, cinstea si onoarea sau nevoia de a nu insela increderea altuia. Contractul poate fi executat pur si simplu pentru ca partea are un interes, materializat in ideea juridica de cauza.

Noul Cod civil acorda o atentie deosebita rezolutiunii contractului, tratand aceasta institutie prin analogie cu rezilierea contractului, subliniind astfel similitudinea de tratament consacrata doctrinar si jurisprudential pana in octombrie 2011.

Astfel cum am incercat a evidentia, noul Cod civil aduce noutati importante in materia rezolutiunii/rezilierii, unele dintre acestea fiind reglementate pentru prima data in legislatia noastra, asa cum este, de pilda, rezolutiunea unilaterala, care reclama o vigilenta sporita din partea literaturii juridice, urmand ca si jurisprudenta sa contribuie decisiv, prin solutiile pe care le va pronunta, la lamurirea aspectelor analizate in aceasta lucrare.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 iun. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini300
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Nora Daghie