Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Prejudiciul

repere romanesti in context european
ISBN/ISSN: 978-606-678-574-7
Editura: Hamangiu
43,35 lei
39,01 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Apusul se ingemaneaza cu rasaritul la linia orizontului si creeaza, pentru o clipa, imaginea unui intreg. Tot asa, trecutul si prezentul dreptului civil interfereaza intr-un edificiu de proportii, gandit pentru a rezista veacurilor. Cifrul noii reglementari este reperabil; el poarta amprenta trecutului si tentatia unui nou inceput. Contine adevaruri rostite – initial in doctrina si in jurisprudenta.

Nu am urmat vreo schema clasica a prezentarii institutiei prejudiciului. Am configurat fizionomia acesteia, asa cum se desprinde ea din textele Codului civil. Am urmat firul legiferarii, de la prezenta prejudiciului intre coordonatele generale ale raspunderii civile si in randul conditiilor acesteia, relatia cu cauzele justificative, conditionarea tuturor formelor si varietatilor responsabilitatii, la reglementarea dedicata prejudiciului cauzat prin vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii, prejudiciului rezultat din incalcarea drepturilor personalitatii, prejudiciului generat contractual si regimurilor speciale de indemnizare, la care Codul face trimitere expresa. O extensie priveste prejudiciul in spatiul Internet – un spatiu prea putin cercetat din perspectiva juridica, dar, deja, un loc comun in preocuparile cotidiene.

Am deschis doar poarta spre fascinanta reglementare a prejudiciului in noul Cod civil roman. Am gandit cateva arii tematice in care prejudiciul gaseste forme particulare de exprimare. Este loc pentru multa reflectie – asezata, inspirata, pusa in acord cu tendintele jurisprudentei si ale doctrinei relevante. Gestul legislativ din 2011 merita a fi continuat – constructiv – prin comentarii, dezbateri si propuneri – moderne dar atemporale, ferme dar flexibile.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 03 mar. 2013
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 400
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Efectele obligatiilor civile
Indisponibila
Imagine Sanctiunile contraventionale

Sanctiunile contraventionale

Aspecte de drept material in dreptul romanesc si comparat
37,57 lei 33,81 lei
De acelasi Autor

Tratat de drept procesual civil. Vol. II

Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
179,00 lei 161,10 lei

Dreptul persoanelor. Dreptul obligatiilor

secvente in actualitatea Codului civil
41,42 lei 37,28 lei
Indisponibila
Imagine Manual de drept intenational privat