Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

ISBN/ISSN: 978-606-39-0042-6
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Edificiul dreptului civil este complicat, iar institutiile s-au reconfigurat sub imperiul noului Cod civil. Spiritul noii reglementari a impregnat solutiile de speta si dezbaterile de specialitate. Se profileaza o noua doctrina, se cristalizeaza noi jurisprudente, cu argumente pertinente pentru perfectionare legislativa.

Dupa un preambul dedicat obligatiei civile, contractul civil urmeaza firesc in cronologie. Notiunea si clasificarea contractelor civile, mecanismul ofertei si al acceptarii, principiile care guverneaza efectele contractului civil si exceptiile care le ajusteaza pun in evidenta notele de specific in reglementarea activa incepand cu 2011. Actul unilateral concretizeaza manifestarea unica de vointa, generatoare de efecte juridice, iar faptele juridice licite – surse obligationale – surprind principiul (imbogatirea fara justa cauza) si aplicatiile (gestiunea de afaceri, plata nedatorata). Raspunderea civila da expresie obligatiei de dezdaunare, in prezenta conditiilor particulare fiecarei forme de responsabilitate. Studiul conditiilor raspunderii civile implica si analiza cauzelor justificative. Intr-o maniera moderna, conditia prejudiciului reflecta actualitatea jurisprudentiala si doctrinara, cu deschidere spre instrumente flexibile de evaluare, spre interpretare si completare, de lege ferenda. Mijloacele care asigura realizarea drepturilor de creanta delimiteaza sfera confortului raportului obligational, iar dinamica si   intregesc perimetrul realizarii dreptului de creanta.

Pentru studenti, lucrarea este un instrument de studiu al teoriei generale a obligatiilor si premisa abordarii contractelor civile speciale. Pentru practicieni, constituie un sprijin in cotidianul raporturilor obligationale civile.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 19 mai. 2017
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 376
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale - ed 3_Birsan

Drept civil. Drepturile reale principale

editia a 3-a, revizuita si actualizata
85,00 lei 76,50 lei

Curs de drept civil. Partea generala

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 lei 54,00 lei
De acelasi Autor
NOU
Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a - Les, Jugastru

Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a

Caile de atac. Dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
199,00 lei 179,10 lei

Tratat de drept procesual civil. Vol. II

Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
179,00 lei 161,10 lei

Dreptul persoanelor. Dreptul obligatiilor

secvente in actualitatea Codului civil
41,42 lei 37,28 lei
Indisponibila
Imagine Prejudiciul

Prejudiciul

repere romanesti in context european
43,35 lei 39,01 lei
Din aceeasi Categorie