Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Curs universitar

ISBN/ISSN: 978-606-39-0042-6
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Edificiul dreptului civil este complicat, iar institutiile s-au reconfigurat sub imperiul noului Cod civil. Spiritul noii reglementari a impregnat solutiile de speta si dezbaterile de specialitate. Se profileaza o noua doctrina, se cristalizeaza noi jurisprudente, cu argumente pertinente pentru perfectionare legislativa.

Dupa un preambul dedicat obligatiei civile, contractul civil urmeaza firesc in cronologie. Notiunea si clasificarea contractelor civile, mecanismul ofertei si al acceptarii, principiile care guverneaza efectele contractului civil si exceptiile care le ajusteaza pun in evidenta notele de specific in reglementarea activa incepand cu 2011. Actul unilateral concretizeaza manifestarea unica de vointa, generatoare de efecte juridice, iar faptele juridice licite – surse obligationale – surprind principiul (imbogatirea fara justa cauza) si aplicatiile (gestiunea de afaceri, plata nedatorata). Raspunderea civila da expresie obligatiei de dezdaunare, in prezenta conditiilor particulare fiecarei forme de responsabilitate. Studiul conditiilor raspunderii civile implica si analiza cauzelor justificative. Intr-o maniera moderna, conditia prejudiciului reflecta actualitatea jurisprudentiala si doctrinara, cu deschidere spre instrumente flexibile de evaluare, spre interpretare si completare, de lege ferenda. Mijloacele care asigura realizarea drepturilor de creanta delimiteaza sfera confortului raportului obligational, iar dinamica si   intregesc perimetrul realizarii dreptului de creanta.

Pentru studenti, lucrarea este un instrument de studiu al teoriei generale a obligatiilor si premisa abordarii contractelor civile speciale. Pentru practicieni, constituie un sprijin in cotidianul raporturilor obligationale civile.

Detalii tehnice
Data aparitiei19 mai 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini376
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Calina Jugastru
Indisponibila
Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a - Les, Jugastru

Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a

Caile de atac. Dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
199,00 RON
Indisponibila
Tratat de drept procesual civil. Vol. II - Les

Tratat de drept procesual civil. Vol. II

Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
179,00 RON 179,00 RON

Dreptul persoanelor. Dreptul obligatiilor

secvente in actualitatea Codului civil
41,40 RON