Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Referendumul

ISBN/ISSN: 978-973-127-731-8
39,00 lei
35,10 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Lucrarea Referendumul este consacrata referendumului, inteles ca forma a democratiei semi-directe.

In literatura juridica si politica din tara noastra au fost elaborate mai multe studii cu privire la diferitele aspecte pe care le prezinta aceasta institutie de drept constitutional.

Meritul esential al acestei lucrari "Referendumul" rezida din caracterul sau monografic. Autorul reuseste sa examineze teoria si practica referendara din mai multe state si sa scoata in evidenta modul de organizare si functionare a acestuia, configurand tipurile si trasaturile lor fundamentale, pe acest fond este analizat si referendumul din Romania.

In analiza referendumurilor care s-au organizat pana acum, in Romania, autorul analizeaza subiectii care au dreptul de a initia un referendum, formele de organizare si de desfasurare a acestuia si confirmarea rezultatelor sale de catre Curtea Constitutionala.

Lucrarea Referendumul, in ansamblul sau, este construita printr-un efort stiintific constant si laborios, la baza caruia se afla tomuri intregi de literatura de specialitate date asupra unor referendumuri care au avut loc in tara sau in strainatate si, nu in ultimul rand, examinarea textelor fundamentale dintr-o multime de constitutii din tarile membre ale Uniunii Europene.

Prof. univ. dr. Ioan Vida

Detalii tehnice
Data Aparitiei 08 feb. 2012
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 302
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Revista de Drept Public, Nr. 4/2011

Revista de Drept Public, Nr. 4/2011

 
36,90 lei 33,21 lei
Indisponibila
Imagine Revista de Drept Public nr. 1-2/2012

Revista de Drept Public nr. 1-2/2012

 
70,00 lei 63,00 lei