Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala, editia a 3-a

Autor: Traian Dima
ISBN/ISSN: 978-606-678-970-7
Editura: Hamangiu
99,00 lei
89,10 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Cursul prof. univ. dr. Traian Dima, ajuns la editia a 3-a, abordeaza materia dreptului penal – partea generala potrivit noului Cod penal, intrat in vigoare la 1 februarie 2014. Lucrarea analizeaza principalele institutii de drept penal, urmand, de regula, structura partii generale a Codului. Sunt tratate legea penala si limitele ei de aplicare, infractiunea, cauzele justificative si cauzele de neimputabilitate, formele infractiunii intentionate dupa fazele de desfasurare, unitatea si pluralitatea de infractiuni, savarsirea infractiunii prin cooperarea mai multor persoane, pedepsele si individualizarea acestora, masurile de siguranta, sanctiunile aplicabile infractorilor minori, raspunderea penala a persoanei fizice si a celei juridice, cauzele care inlatura sau modifica executarea pedepsei si cauzele care inlatura consecintele condamnarii.

Cartea este scrisa intr-un stil accesibil, dar se remarca, in acelasi timp, printr-un bogat aparat bibliografic si prin numeroase exemple din jurisprudenta. Se constituie, astfel, intr-un foarte util instrument de lucru atat pentru studentii care iau pentru prima data contact cu partea generala a dreptului penal, cat si pentru candidatii la examenele de admitere in profesie (cu precadere, magistratura si avocatura), practicieni si alti specialisti ai dreptului penal.

Autorul a primit in anul 2012 premiul „Vintila Dongoroz” din partea Uniunii Juristilor din Romania pentru contributia adusa la elaborarea lucrarii „Noul Cod penal – comentat”. Si in cursul de fata domnul prof. univ. dr. Traian Dima demonstreaza un inalt nivel academic, o foarte buna cunoastere atat a notiunilor stiintifice imuabile, cat si a dreptului penal pozitiv.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 12 mai. 2014
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 864
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
De acelasi Autor

Noul Cod penal comentat. Partea generala. Editia a 3-a

editia a 3-a revazuta si adaugita
149,00 lei 134,10 lei
Indisponibila
Imagine Drept penal. Partea generala. Editia a 2-a

Drept penal. Partea generala. Editia a 2-a

teste grila pentru seminarii, examene de an si licenta
26,01 lei 23,41 lei

Noul Cod penal comentat. Partea generala

editia a 2-a revazuta si adaugita
149,00 lei 134,10 lei
Din aceeasi Categorie