Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Editia a 4-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2184-8
Editura: Hamangiu
180,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Au trecut opt ani de la aparitia celei de-a treia editii a cursului de drept penal elaborat de prof. univ. dr. Traian Dima in anul 2014. Dinamica legislatiei penale, deciziile de neconstitutionalitate a unor texte din Codul penal, multiplele interventii ale instantei supreme prin pronuntarea recursurilor in interesul legii si a hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept, dar si evolutia jurisprudentei sunt tot atatea motive ce ne-au determinat la realizarea celei de-a patra editii a acestui curs, intr-o formula noua, prin participarea la imbunatatirea editiei anterioare a domnului judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, dr. Alin Sorin Nicolescu. Dorinta noastra in elaborarea acestei editii a cursului de drept penal, partea generala, este aceea de a oferi studentilor o lucrare constiincioasa si bine documentata, ancorata nu numai noilor cerinte doctrinare, ci si practicii judiciare formate in cei opt ani de aplicare a noului Cod penal, tinand seama de deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei in materie penala, cat si de deciziile completelor instantei supreme pentru uniformizarea practicii judiciare (recursuri in interesul legii) sau dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, emise in perioada de referinta.

Deoarece institutiile dreptului penal nu stau pe loc, ele evoluand treptat, la fel ca si practica judiciara penala, am ales in aceasta noua editie sa prezentam aspectele teoretice, intr-o mai stransa legatura cu jurisprudenta penala, avand in vedere importanta ei. Am considerat ca, in acest fel, institutiile partii generale a Codului penal, analizate atat teoretic, cat si practic, prin relevarea unui bogat material jurisprudential, vor fi mai bine intelese si insusite de catre studenti si practicieni, iar cursul, in ansamblul sau, va fi mai atractiv.

Aceasta a patra editie ofera celor care vor studia acest curs posibilitatea sa cunoasca mai aprofundat institutiile juridice prevazute in partea generala a Codului penal, principiile care le guverneaza, dar si problemele pe care aceste institutii le ridica in practica judiciara.
Data fiind prezentarea mai amanuntita a institutiilor din partea generala a Codului penal, in stransa legatura cu practica judiciara, credem ca aceasta lucrare poate fi folositoare nu numai studentilor, ci si tuturor celor care au preocupari profesionale in aplicarea legii penale. 

Despre autori
Traian DIMA
Este profesor universitar doctor, a activat in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, unde a fost titular de curs si seminar pentru materia: Drept penal, partea generala.

Alin Sorin NICOLESCU
Este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, cadru didactic la materia drept penal si procesual penal la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si speaker Juridice.ro. 

Detalii tehnice
Data aparitiei04 ian. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini952
Format165x235 mm
Editiea 4-a
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept penal
NOU
Infractiuni economice. Editia 2023 - Sebastian Bodu, Ciprian Bodu

Infractiuni economice. Editia 2023

Infractiunile la regimul societatilor. Infractiunile la regimul insolventei. Infractiunile de evaziune fiscala. Comentarii si explicatii. Adnotari cu jurisprudenta
150,00 RON