Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Alin Sorin Nicolescu

Studii. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova in anul 1996, in anul 2007 masterul de Drept public al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, iar in 2018 a obtinut titlul de Doctor in Drept la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.

Activitate profesionala. Este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala si asistent universitar la materia Drept penal, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti. A fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti pana in luna mai 2019. Are o experienta de peste 20 de ani ca judecator. A participat la numeroase seminarii organizate de Institutul National al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, Tribunalul Gorj si Curtea de Apel Craiova. Membru desemnat in comisia de elaborare a subiectelor de examen pentru admiterea in magistratura in aprilie 2018, in comisiile examenelor de capacitate si promovare in functii de executie a judecatorilor, precum si in comisiile de elaborare a subiectelor pentru admitere la Scoala Nationala de Grefieri sau a grefierilor din sursa externa. Este speaker Juridice.ro.

Publicatii. A prezentat lucrari in aria dreptului penal si procesual penal la mai multe conferinte stiintifice organizate de Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti si Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si a publicat, in coautorat: Criminologie.Note de curs, Ed. Hamangiu, 2023;  Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs, patru editii, Ed. Hamangiu, 2017, 2020, 2022, 2023, Drept procesual penal. Partea generala. Note de curs, patru editii, Ed. Hamangiu, 2016, 2020, 2021, 2022, Drept penal. Partea generala, ed. a 4-a, Ed. Hamangiu, 2023, precum si, ca autor unic, Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, Ed. Hamangiu, 2018. De asemenea, a publicat numeroase studii si articole in reviste de specialitate.

actualizat martie 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina