Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Alin Sorin Nicolescu

Studii. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova in 1996, in 2007 masterul de Drept public al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” din Tg. Jiu, iar in 2018 a obtinut titlul de Doctor in Drept la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, cu o teza dedicata Infractiunilor contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, publicata in 2018 la Ed. Hamangiu.

Activitate profesionala. Este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, asistent universitar la materia drept penal, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si speaker Juridice.ro. A fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti pana in luna mai 2019. Are o experienta de peste 20 de ani ca judecator. A participat la numeroase seminare organizate de I.N.M., C.S.M., Tribunalul Gorj si Curtea de Apel Craiova. Membru desemnat in comisia de elaborare a subiectelor de examen pentru admiterea in magistratura in aprilie 2018, in comisiile examenelor de capacitate si promovare in functii de executie a judecatorilor, precum si in comisiile de elaborare a subiectelor pentru admitere la SNG sau a grefierilor din sursa externa.

Publicatii. A prezentat lucrari in aria dreptului penal si procesual penal la mai multe conferinte stiintifice organizate de Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti si Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti; este co-autor al lucrarilor Drept procesual penal. Partea generala. Note de curs, trei editii, Ed. Hamangiu, 2016, 2020 si 2021, si Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs, trei editii, Ed. Hamangiu, 2017, 2020 si 2022; autor al monografiei Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, Ed. Hamangiu, 2018, precum si a numeroase alte studii si articole.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina