Lucrarea "Medierea "se impune prin originalitate, dar si prin rigurozitate, fiind rodul unei cercetari atente a unui valoros si impresionant material doctrinar si a reglementarilor nationale si internationale.
Sunt cuprinse opinii ale autoarei cu privire la natura juridica a medierii, in efortul de a delimita aceasta institutie de alte mijloace alternative de solutionare a litigiilor. In acelasi timp, lucrarea surprinde mecanismul de functionare a medierii in litigiile comerciale.
Nu lipsesc din paginile lucrarii analize cu privire la tipurile de mediere, principiile medierii, procedura acesteia, efectele medierii si, in special, la forta juridica a acordului rezultat in urma medierii.
Cartea "Medierea" se adreseaza deopotriva doctrinarilor si practicienilor si, cu prioritate, mediatorilor, si se impune nu numai prin rigurozitatea investigatiei stiintifice, prin proiectiile utile de drept comparat, prin investigarea instrumentelor internationale pertinente, ci si prin concluziile interesante, incitante si care invita la reflectie, cu atat mai mult cu cat autoarea are si calitatea de mediator.