Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea darii in plata

argumente si solutii
ISBN/ISSN: 978-606-27-0655-5
Editura: Hamangiu
49,00 lei
44,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Legea nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, poate cea mai disputata dintre legile cu caracter financiar ale momentului, a intrat recent in vigoare, starnind numeroase controverse, atat la nivelul opiniei publice, cat si in randurile specialistilor in drept si economie. Foarte probabil, multe dintre aceste dispute vor continua curand si in salile de judecata, caci pe rolurile instantelor se inregistreaza deja numeroase contestatii impotriva cererilor de dare in plata.

In anticiparea acestui moment, Profesorul Valeriu Stoica a initiat o dezbatere juridica, in care sa fie analizate principalele probleme de drept pe care le ridica aplicarea acestei legi, inainte ca ele sa produca efecte ireversibile in practica.
● Darea in plata si principiul neretroactivitatii legilor ● natura juridica a dreptului la stingerea datoriei ● natura si regimul juridic al notificarii de dare in plata ● conditii pentru stingerea creantelor bancare prin darea in plata ● contestatia impotriva notificarii de dare in plata, prevazuta de art. 7 din Legea nr. 77/2016 ● Constatarea judiciara a darii in plata si actiunea in regres ● Probleme ce tin de constitutionalitate, CEDO si dreptul comunitar – toate aceste teme, dar si altele, sunt analizate in volumul de fata de un colectiv de profesori, magistrati, avocati si reprezentanti ai unor institutii bancare din tara, care si-au propus sa lamureasca efectele Legii darii in plata, aducand totodata argumente si solutii pentru dificultatile de interpretare a legii.

Volumul a fost lansat in cadrul conferintei „ Legea darii in plata – argumente si solutii ”, organizata de Societatea de Stiinte Juridice, in parteneriat cu Stoica & Asociatii si Editura Hamangiu, conferinta care a avut loc pe 21 septembrie 2016.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 21 sep. 2016
Categorie generala Variae
Numar Pagini 374
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Actiunile de carte funciara - Stanciu

Actiunile de carte funciara

Practica judiciara
59,00 lei 53,10 lei
-60%
Legislatia contraventiilor - Dinescu

Legislatia contraventiilor

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
79,00 lei 31,60 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 lei

Actiunile de carte funciara (2)

Practica judiciara recenta
59,00 lei 53,10 lei
-40%
Pachet Legea nr. 165/2013