Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutii de drept privat roman. Vol. I

Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni
ISBN/ISSN: 978-606-27-1464-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Institutii de drept privat roman. Vol. I. Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni reprezinta primul volum din cursul de drept roman adresat studentilor facultatilor de drept aflati in primul an de studiu, fiind conceput spre a raspunde unei duble nevoi: atat aceea de introducere, cat si de incursiune aprofundata in aceasta arie de drept. In speranta ca nu vor intrerupe niciodata cautarea sensului din spatele fiecarui dat, prezentul curs nu se doreste a fi doar un instrument util in intelegerea materiei dreptului roman, ci si o prima treapta pe care studentii o vor parcurge pe drumul spre maiestria profesionala.

Volumul Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni este structurat in cinci capitole, dedicate izvoarelor dreptului roman, procedurii civile romane, persoanelor si familiei, regimului bunurilor si drepturilor reale si succesiunilor.

Prin apelarea frecventa la exemple si mini-spete, autoarea, aflandu-se intr-un contact permanent cu spiritul critic si curiozitatea studentilor, si-a propus sa faciliteze procesul de formare a unor rationamente de tip cauza-efect. Totodata, cursul cuprinde numeroase trimiteri la celelalte arii de drept, mai exact la influenta pe care sistemul de drept romanic a exercitat-o asupra sistemului de drept romanesc, indemnand permanent la reflectie asupra solutiilor legislative din dreptul contemporan.

Detalii tehnice
Data Aparitiei27 oct. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini344
Dimensiune165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Alte materii