Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Alina Monica Axente

Studii: A obtinut diploma de licenta in 2011 in cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, Facultatea de Drept, iar din 2015 este doctor in drept al Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, Facultatea de Drept, in urma sustinerii tezei Evolutia izvoarelor dreptului. Rolul noilor factori de configurare in elaborarea si consolidarea dreptului Uniunii Europene.

Activitate profesionala: Este lector universitar titular la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti, unde desfasoara activitate didactica la disciplinele Drept roman si Drept constitutional.

Publicatii: Cea mai recenta carte publicata este Fise de drept privat roman (Ed. Hamangiu, 2023). De asemenea, este autoarea lucrarii Institutii de drept privat roman, publicata in doua volume: Vol. I. Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni (Ed. Hamangiu, 2020) si Vol. II. Teoria generala a obligatiilor (Ed. Hamangiu, 2022), lucrare reeditata apoi intr-un singur volum, sub titlul Curs de drept privat roman (Ed. Hamangiu, 2022). . A publicat, de asemenea, mai multe articole de specialitate, printre care: Drepturile reale asupra bunului altuia in dreptul roman, in cadrul Conferintei Internationale de Drept, Studii europene si relatii internationale (2020), Bucuresti; Republica romana – model aplicativ al teoriei separatiei si echilibrului puterilor in stat, in cadrul Conferintei Internationale de Drept, Studii europene si relatii internationale (2019), Bucuresti; Reprezentarea contractuala in dreptul roman. Evolutia contractului de mandat, in cadrul Conferintei Internationale de Drept, Studii europene si relatii internationale – Perspectivele dreptului national si european (2016), Bucuresti; Statica si dinamica dreptului roman in oglinda izvoarelor de drept, in cadrul Conferintei Internationale „Challenges of the Knowledge Society” (2015), Bucuresti.

actualizat noiembrie 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina