Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Alina Monica Axente

Este asistent universitar din 2012 la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti la disciplinele Drept roman si Drept constitutional si asistent universitar în domeniul Dreptului roman la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti din anul 2013.

Studii: A obtinut diploma de licenta în 2011 în cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, Facultatea de Drept, apoi a urmat cursuri de masterat în domeniul dreptului Uniunii Europene în cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Drept si în aria dreptului civil si procesual civil în cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti. Din 2015 este doctor în drept al Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, Facultatea de Drept, în urma sustinerii tezei „Evolutia izvoarelor dreptului. Rolul noilor factori de configurare în elaborarea si consolidarea dreptului Uniunii Europene”.

Publicatii: A publicat mai multe studii în diferite reviste de specialitate, printre care: „Reprezentarea contractuala în dreptul roman. Evolutia contractului de mandat”, în volumul Conferintei internationale de Drept, Studii europene si Relatii internationale „Perspectivele dreptului national si european”, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2016, „Activitatea creatoare a pretorului – garantul vietii milenare a dreptului roman”, în volumul Conferintei internationale „Dreptul între modernizare si traditie. Implicatii asupra organizarii juridice, politice administrative si de ordine publica”, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2015, „Regimul juridic al proprietatii în dreptul roman si în dreptul european modern”, în volumul Conferintei internationale „Uniformizarea dreptului. Efecte juridice si implicatii sociale, politice si administrative”, Ed. Hamangiu, Iasi, 2014, „Transformarea familiei romane si efectele asupra vocatiei succesorale”, în volumul Conferintei internationale „Rolul Europei într-o societate polarizata”, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2014.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-15%
In curand
Institutii de drept roman - Axente

Institutii de drept privat roman. Vol. I

Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni
45,00 lei 38,25 lei