Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiuni contra vietii, integritatii sau sanatatii persoanei

ISBN/ISSN: 978-606-18-0378-1
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 39,90 RON
35,91 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Viata, integritatea corporala si sanatatea persoanei reprezinta valori fundamentale ale acesteia care se afla in centrul protectiei penale. Noul Cod penal demonstreaza importanta acestor valori, reglementand infractiunile contra persoanei in Titlul I, spre deosebire de Codul penal anterior in care erau prevazute dupa infractiunile contra sigurantei statului.

Aceasta lucrare prezinta o analiza completa a infractiunilor contra vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanei incercand sa surprinda modificarile aduse in aceasta materie si prezentand delicatele probleme doctrinare si de jurisprudenta care raman de actualitate.

Din cuprins:
•    analiza celor 17 de infractiuni contra vietii, integritatii sau sanatatii persoanei
•    tratarea infractiunilor conform schemei clasice de analiza: structura, factorii si elementele constitutive
•    bibliografie selectiva
•    index alfabetic bogat al notiunilor si institutiilor de drept

De ce este necesara lucrarea?
Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod penal, in materia infractiunilor contra vietii, integritatii sau sanatatii persoanei au aparut numeroase modificari, elemente de noutate, noi incriminari care au necesitat o analiza amanuntita. Dreptul la viata, integritate corporala si sanatate al omului a fost din toate timpurile, este si va fi intotdeauna nu numai preocuparea, ci si obligatia fundamentala a oricarei societati organizate. In sistemul de drept roman acest drept absolut, inalienabil, opozabil erga omnes, a primit consacrarea si garantarea constitutionala.


Public tinta:
Studentii, masteranzii, doctoranzii, specialistii din sfera administrarii justitiei penale, dar si tuturor celor interesati de evolutia mecanismului judiciar penal din Romania.

Detalii tehnice
Data Aparitiei29 aug. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini272
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Cod penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 7 octombrie 2016

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare 01.09.2016 ed.15

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
30,00 RON 27,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Drept penal. Partea speciala II - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala II - 2021

Infractiuni contra autoritatii. Infractiuni contra infaptuirii justitiei. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice. Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive. Infractiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activitati reglementate de lege. Infractiuni contra sanatatii publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni contra familiei
48,00 RON 43,20 RON
NOU
Drept penal. Partea speciala - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala

Infractiuni contra persoanei. Infractiuni contra patrimoniului
55,00 RON 49,50 RON