Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fiscalitate europeana

Note de curs
ISBN/ISSN: 978-606-27-0656-2
Editura: Hamangiu
59,00 lei
53,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea Fiscalitate europeana a prins contur de la ideea unui material pentru studentii de la master. In demersul de documentare, s-a consolidat ca un instrument util oricarui jurist ce lucreaza in domeniul dreptului fiscal. Aceasta deoarece, la acest moment, imixtiunea dreptului european in materie fiscala este extrem de consistenta, atat normativ, cat si jurisprudential. In acest context, autorul a incercat sa sistematizeze arealul normativ european in materie fiscala, atat in materia impozitelor directe, cat si indirecte.

Fiecare subtema de lucru a fost abordata in oglinda, evidentiind reglementarea din dreptul intern si din dreptul european, in chestiuni privind concepte generale ale fiscalitatii, impunerea persoanelor juridice, impunerea persoanei fizice, TVA, accize, executarea silita, contenciosul fiscal, evaziune fiscala.

Apreciem ca demersul nostru este relevant si pentru practicienii dreptului de vreme ce am sintetizat si inserat jurisprudenta voluminoasa a Curtii de Justitie a Uniunii Europene in domeniul fiscal.

Chestiunile analizate au fost consecvent raportate la jurisprudenta nationala si a Curtii Europene, fapt ce asigura dinamismul lucrarii si perspectiva unei evolutii. In acesti parametri, dreptul fiscal apare ca avand cert o componenta europeana, din ce in ce mai pregnanta, fapt ce fundamenteaza demersul nostru.

Lucrarea, aflata la prima editie, este bazata pe o bibliografie bogata si actuala, fiind redactata in maniera unor note de curs adresate, in primul rand, studentilor si masteranzilor viitori juristi, putand servi insa drept document de referinta specialistilor, practicienilor si tuturor celor interesati de domeniul dreptului fiscal.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 30 sep. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 408
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Elemente de drept fiscal international

Control stiintific si revizie traducere: Mirela Buliga, Madalina Cotrut, Radu Bufan
40,00 lei 36,00 lei

Probele in procesul civil

Practica judiciara
55,00 lei 49,50 lei

Anularea actului administrativ

Practica judiciara
38,00 lei 34,20 lei