Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul organizatiilor internationale

ISBN/ISSN: 978-606-27-0380-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 28,90 RON
26,01 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea abordeaza, intr-o maniera concisa si sintetica, organizatiile internationale, recunoscute actualmente ca unul dintre subiectele relatiilor internationale.

Expunerea materiei este succinta si densa, autorul propunandu-si transmiterea informatiilor esentiale intr-o forma facila, dar si invitarea la reflexie prin compararea a diverse opinii juridice sau prin punerea in discutie a situatiilor politice internationale curente, cum ar fi invadarea si anexarea Crimeii. Intentia didactica a autorului este concretizata si prin sectiunile de intrebari-grila atasate la finalul fiecarui capitol sau prin anexele in care au fost introduse textele unor tratate si conventii internationale reprezentative, utile cu precadere pentru dezbaterile de la seminare.

Structura lucrarii cuprinde sapte capitole, in care sunt tratate, mai intai, aspectele generale ale organizatiilor internationale si izvoarele dreptului international. Latura speciala a cursului are in vedere cele mai importante organizatii interguvernamentale, intre care se disting Organizatia Natiunilor Unite, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, anumite organizatii regionale de referinta sau bancare, precum si cele cu specific economic, comercial si de cooperare.

Dreptul organizatiilor internationale se adreseaza, cu prioritate, studentilor, atat acelora de la facultatile de drept, cat si acelora care urmeaza studii de alte profiluri. Lucrarea constituie, de asemenea, o buna introducere pentru acel segment al publicului larg interesat de problematica organizatiilor internationale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei13 oct. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini214
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Mihail Niemesch

Drept international public

Curs pentru uzul studentilor de la specializarea Relatii Internationale si Studii Europene
35,00 RON 31,50 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept international
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON

Memorandum pentru pace

Protectia pacii prin dreptul intern
40,00 RON 36,00 RON