Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept constitutional si institutii politice - curs universitar

ISBN/ISSN: 978-606-522-856-6
Editura: Hamangiu
27,94 lei
25,14 lei
Disponibilitate: In stoc

In lucrarea de fata – adresata in special studentilor la Facultatea de Administratie Publica si Afaceri a Universitatii din Bucuresti, dar care poate fi utila si celor care studiaza in cadrul altor facultati de drept si administratie publica – este tratata, intr-o forma cat mai sintetica, problematica specifica studiata in mod traditional pe parcursul unui intreg an universitar la disciplina cunoscuta indeobste sub denumirea de Drept constitutional si institutii politice, dar care, in procesul de „rationalizare a disciplinelor” ca urmare a procesului de la Bologna, a fost limitata la un singur semestru.

In ciuda acestei restrangeri considerabile, autoarea incearca sa ofere studentilor din primul an o prezentare cat mai completa si mai clara a notiunilor si conceptelor specifice materiei. In acest sens, sunt analizate izvoarele formale ale dreptului constitutional, teoria si functiile statului, suprematia Constitutiei si controlul constitutionalitatii legilor, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor, puterea politica si principiul separatiei puterilor, alegerile, partidele politice. O atentie particulara este acordata prezentarii Parlamentului, institutie democratica a societatilor contemporane.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 nov. 2012
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 224
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal - Codul penal anterior

Noul Cod penal - Codul penal anterior

Prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila
60,00 lei 54,00 lei
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala - Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala - Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,72 lei 30,34 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Imagine Dreptul – ca sistem