Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul – ca sistem

ISBN/ISSN: 978-606-522-855-9
Editura: Hamangiu
18,30 lei
16,47 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Nevoia de a avea un sistem de drept este o consecinta a exigentei de previzibilitate, raspunzand nevoii omului de a sti dinainte ce poate si ce nu poate sa faca. In societatea contemporana se cauta un just echilibru intre adaptarea necesara a regulilor juridice la realitatile sociale si respectul marilor principii indispensabile stabilitatii si coerentei unei ordini juridice care isi are autonomia sa legitima si necesara pentru a putea exercita functia de securitate si de previzibilitate.

In monografia de fata sunt evidentiate problemele majore cu care este confruntat dreptul in zilele noastre: alegerea modului de reglementare si de solutionare a conflictelor, de producere a normei juridice (pluralismul surselor dreptului), complexitatea deciziei, necesitatea acoperirii lacunelor dreptului etc.

Recurgand la o abordare sistemica, autoarea insista asupra bazelor teoretice ale conceptului de sistem, a coerentei si completitudinii dreptului, precum si asupra unei posibile convergente a sistemelor juridice, dar si a legaturii acestora cu alte sisteme existente in societate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 nov. 2012
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 128
Format Carte brosata