Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Achizitii publice. Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie

ISBN/ISSN: 978-606-522-490-2
Editura: Hamangiu
43,35 lei
39,01 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
   Aceasta carte aduce in atentia cititorilor o sinteza a jurisprudentei Curtii Europene de Justitie in materia achizitiilor publice. Peste 100 de decizii sunt traduse si ordonate dupa articolele relevante din O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

   De remarcat ca O.U.G. nr. 34/2006 este actul normativ care transpune in legislatia nationala directivele comunitare in materia achizitiilor publice, iar solutiile pronuntate de Curtea Europeana de Justitie sunt obligatorii nu numai pentru partile din cauzele respective, ci sunt obligatorii si pentru instantele si autoritatile din toate statele UE. De aceea, un ghid practic care ofera solutii pentru aplicarea legislatiei comunitare in cazuri concrete este deosebit de util pentru toti cei implicati in solutionarea litigiilor, tot mai numeroase si mai complexe, care apar cu ocazia atribuirii contractelor de achizitii publice.

  Instantele nationale au obligatia sa interpreteze si sa aplice dispozitiile de drept intern in conformitate cu directivele, iar suprematia dreptului Uniunii implica obligatia autoritatilor administrative nationale de a aplica, din oficiu, normele acestuia, indiferent daca exista dispozitii nationale contrare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 14 apr. 2011
Categorie generala Jurisprudenta
Numar Pagini 416
Format Carte brosata