Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Spalarea banilor. Teorie si practica judiciara. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0756-7
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 72,90 RON
72,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Fenomenul spalarii banilor, din punct de vedere juridic, este foarte putin cercetat in stiinta penala romaneasca. Lucrarea este axata mai mult pe aspecte practice, de investigare a infractiunii de spalare a banilor din punct de vedere al procurorului, iar in baza acesteia pot fi create noi posibilitati pentru aplicarea si folosirea reala a datelor stiintifice, in scopul eficientizarii metodelor folosite de autoritati. Se urmareste evolutia legislatiei nationale raportata la evolutia legislatiei internationale si europene si la practica Curtii Europene a Drepturilor Omului, punandu-se accent pe interpretarea legislatiei in practica judiciara referitoare la sanctionarea autonoma a infractiunii de spalare a banilor si la confiscarea extinsa ca mijloc de aplicare a principiului potrivit caruia criminalitatea nu aduce venituri.

Aceasta editie aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate. Sunt prezentate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale. De asemenea, lucrarea analizeaza detaliat aspecte de noutate in cadrul reglementarilor europene (Directiva 2017/1371), dar si implicatiile aparitiei monedei Bitcoin, precum si modificarile aduse de Legea nr. 125/2017.

Din cuprins:
•    evolutia legislatiei Romaniei in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor
•    domeniul de aplicare al infractiunii de spalare a banilor
•    achizitionarea de obiecte de lux si/sau de bunuri imobiliare
•    investigarea financiara a faptelor de spalare de bani de catre unitatile financiare de informatii
•    sechestrarea si confiscarea bunurilor provenite din savarsirea de infractiuni
•    efectul spalarii banilor asupra sectorului real (sectorului de productie a bunurilor si serviciilor)

Puncte forte:
•    pronuntat caracter practic
•    abordare interdisciplinara
•    se urmareste evolutia legislatiei nationale raportata la evolutia legislatiei internationale si europene si la practica CEDO
•    ample referinte bibliografice
•    index alfabetic

Despre autori:
Remus JURJ-TUDORAN este doctor in drept, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Dan Drosu SAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar si fiscal; Drept bancar si valutar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si profesor asociat la mai multe universitati si institutii universitare, cum ar fi Universitatea Ecologica, Universitatea „Titu Maiorescu”, Universitatea „Romano-Americana”, precum si conducator de doctorat in Drept fiscal. Din 2010 este Directorul Institutului Notarial Roman.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 mar. 2018
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini416
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 18 octobrie 2018

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare, act. 10.01.2018, ed. 18

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
33,00 RON

Cereri si exceptii de camera preliminara. Vol. II Legalitatea si loialitatea administrarii probelor

Legalitatea si loialitatea administrarii probelor Comentarii si jurisprudenta
55,00 RON