Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea civila delictuala subiectiva

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-658-3
Editura: C.H. Beck
9,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Lucrarea doamnei Lacrima Rodica Boila constituie o abordare interesanta si contributiva a culpei, „eterna doamna” a raspunderii civile, aratandu-se locul si rolul sau in raport cu celelalte conditii ale raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie. De asemenea, se incearca stabilirea domeniului de aplicare a fundamentului culpei si in alte ipoteze decat raspunderea pentru fapta proprie, relevandu-se tendintele tot mai accentuate de obiectivare a raspunderii si in unele dintre aceste ipoteze, cum este in cazul raspunderii parintilor pentru prejudiciile cauzate de copiii lor minori. Contributiile stiintifice ale autoarei sunt prezente si indiscutabile.

   Pentru punerea in valoare a eforturilor sale de cercetare, autoarea a intreprins o vasta munca de documentare. Asa se face ca autoarea este la zi cu discutiile doctrinare si cu evolutia jurisprudentiala in materie din dreptul francez, care a influentat-o evident in solutiile pe care le propune ori le sustine pentru dreptul civil roman.

   In concluzie, lucrarea este o realizare stiintifica ampla, completa, cuprinzatoare, intr-un cuvant reusita, care se remarca prin densitate si sinteza, opinii si solutii noi, unele chiar originale, ceea ce constituie contributii valoroase la studiul fundamentelor raspunderii civile delictuale. Ea va fi un instrument stiintific util pentru teoreticienii si practicienii dreptului civil, precum si pentru toti cei interesati de studiul institutiei raspunderii civile. O recomandam cu placere si cu raspundere.
 
prof. univ. dr. Liviu Pop,
Seful Catedrei de drept privat,
Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca


Detalii tehnice
Data aparitiei25 nov. 2009
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini496
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si