Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 12/2014

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
28,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ultima editie a revistei Curierul fiscal pe anul 2014 debuteaza cu Editorial:
„Am trecut examenul (negocierea) cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana si vom avea un buget pe 2015 agreat si de organismele financiare internationale. Chiar daca poate a fost mai greu la inceput in ceea ce priveste negocierea deficitului, pana la urma toata lumea (oficialitatile) a fost multumita. Dar restul lumii, adica noi, suntem multumiti? Sa vedem: se va mentine cota redusa de CAS, nu se diminueaza accizele ca urmare a noului curs de schimb leu/euro, se pastreaza cota unica si scutirea de impozit pe profit pentru profitul reinvestit, nu scade TVA la carne si produse din carne, se diminueaza „taxa pe stalp”, cresc accizele la tigarete, scade TVA pentru pachetele turistice all inclusive, etc. Poate vom avea si masuri administrative de incurajare a mediului de afaceri. Sau poate nu. Este posibil sa jucam la loterie: loteria fiscala, dar si sa ne verifice fiscul conturile de la banci in fiecare luna.
Deci suntem multumiti? Da, pentru ca vin sarbatorile de iarna si trebuie sa ne bucuram de ele. In ceea ce priveste masurile fiscale putem spune ca suntem sau nu multumiti de ele la finele anului 2015, pentru ca viata ne-a invatat ca evolutia vremii este mai predictibila decat evolutia masurilor legislative in domeniul fiscal.
La multi ani!”

• Rubrica Info curier cuprinde:
- legislatia fiscal-contabila nationala si europeana publicata in Monitorul Oficial si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 17 noiembrie 2014 - 31 decembrie 2014

Procedura fiscala
- Articolul semnat de Dinu Petre si Vlad Simion (avocat partener/avocat  SCA „Cunescu, Balaciu si Asociatii”) identifica si prezenta conditiile necesare ce trebuie indeplinite pentru a se putea dispune, in mod legal, o masura asiguratorie de catre organul fiscal, conditii a caror nerespectare atrage nulitatea actului prin care a fost instituita aceasta masura.

- articolul semnat de Luciana Hofner (Expert fiscal, Departament consultanta fiscala, contabila si de personal Roedl & Partner Outsourcing SRL) prezinta noutatile aduse de Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2014 si de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1620/2014 cu privire la certificare declaratiilor fiscale.

Impozite directe
- articolul semnat de Lavinia Bartos si Iulia Butnaru (Fondatori TaxWise SRL) trateaza mult discutatul subiect al intocmirii unui dosar cu privire la preturile de transfer, in special din perspectiva ca Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a emis recent propuneri de simplificare a cerintelor legislative.
- articolul colectiv al  autorilor Ionut Simion, Georgiana Gheorghe, Cristina Sandu (Partener/Manager/Consultant, Servicii de consultanta fiscala, PwC) propune ca limitarile fiscale ale deductibilitatii cheltuielilor cu dobanda sa fie  revizuite avand in vedere evolutia valorii de piata a dobanzilor in Romania.

Impozite indirecte
- articolul semnat de Alexandru Cristea (Tax Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) prezinta importanta intelegerii anumitor aspecte practice legate de particularitatile pe care le au proiectele de recuperare a TVA de catre institutiile publice.
- articolul semnat de Mihaela Hampu (Manager, Mazars Romania) analizeaza tratamentul din punct de vedere al TVA pentru stocuri la dispozitia clientilor si bunuri livrate in baza unui contract de consignatie.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta o hotarare a ICCJ cu privire la  operatiuni economice efectuate cu contribuabili declarati inactivi de catre organul fiscal competent si nedeductibilitatea cheltuielilor si a TVA, pe baza unor documente emise de contribuabilii declarati inactivi.
- O noutate in rubrica „Jurisprudenta fiscala”, numarul din luna decembrie include comentariul dnei. Anca Mihaleo Georoceanu (Lector univ.dr., Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” Bucuresti) asupra deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei in legatura cu constitutionalitatea dispozitiilor art. 771 alin. (6) din Codul fiscal
- Jurisprudenta fiscala a Curtii de Justitie a Uniunii Europene: hotararea din  18 decembrie 2014 avand ca obiect o cerere de decizie preliminara in procedurile Staatssecretaris van Financiën impotriva Schoenimport „Italmoda” Mariano Previti vof (C 131/13), si Turbu.com BV (C 163/13), Turbu.com Mobile Phone’s BV (C 164/13) impotriva Staatssecretaris van Financiën.

Tabla de materii pe anul 2014

Detalii tehnice
Data aparitiei26 ian. 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista