Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala. Partea speciala

ISBN/ISSN: 978-606-39-0394-6
199,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Manualul de procedura penala, partea speciala, prezinta cititorilor elementele de tehnica juridica ce permit constituirea dosarului unei proceduri penale, orientarea si aprecierea acestuia. Consacrat derularii procesului penal, respectiv laturii sale dinamice, acesta este opera unei convingeri: aceea ca nimic nu trebuie intreprins in aceasta materie fara sa se ia in considerare exigentele unei societati democratice, ale unui veritabil Stat de drept.

In aceasta lucrare se gasesc, pe langa expunerea tehnica a regulilor desprinse din Partea speciala a Codului de procedura penala si legile speciale, din reglementarile europene si internationale in materie si din jurisprudenta „legala” constituita pe baza deciziilor Curtii Constitutionale, Curtii Europene a Drepturilor Omului si Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum si a hotararilor prealabile si deciziilor in interesul legii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ratiunile istorice si conceptele care le fundamenteaza, sistemele judiciare in care sunt ancorate si reflectiile asupra evolutiei actuale si de perspectiva a procedurii penale in desfasurarea sa.

Acest parcurs reflecta doua preocupari majore: una universitara, de formare si de vocatie, si alta practica, de aplicare a principiilor si normelor pozitive, profund atasate obligatiei legiuitorului de a asigura eficacitatea represiunii penale cu respectarea garantiilor procesuale. Ne exprimam speranta ca cititorii se vor recunoaste in aceasta dubla preocupare ca studenti, universitari sau practicieni si ca vor gasi in paginile manualului raspunsurile la orice intrebare pe care si-o pun cu privire la o problema tehnica particulara de aplicare a normei procesuale penale.

buna ziua
La aceasta carte este o discordanta.La detalii tehnice se specifica ca are 1200 de pagini pe cand la cuprinsul care este afisat sunt 208 pagini.Cum e pana la urma?

{Editura Hamangiu
Buna ziua,
Ne cerem scuze pentru confuzie, a fost incarcat un cuprins eronat. Vom reveni cu un cuprins corect.
Multumim
Echipa Hamangiu}
Razvan Alexandru | 13.05.2020 11:11
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Data apariției
Având în vedere faptul că data apariției acestei cărți a fost amânată de mai multe ori, îmi puteți spune dacă data precizată în momentul de față mai poate suferi modificări sau este sigur că în luna ianuarie va apărea? Multumesc frumos!

{Editura Hamangiu
Buna ziua,
Multumim pentru intereseul acordat acestei lucrari. Ne vom interesa la producatorul cartii si vom reveni cu un raspuns.
Echipa Hamangiu}
Marian | 09.09.2020 20:27
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/1)
Dată apariție
De această carte se mai aude ceva? Se tot amână apariția acesteia. Măcar de ar fi actualizată cu noile modificări.
Marian | 21.05.2021 13:51
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei31 dec. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini1200
Format170x240 mm
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 8 ianuarie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 8 ianuarie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
40,00 RON