Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de procedura penala. Partea generala. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0600-8
169,00 lei
152,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Tratatul de procedura penala. Partea generala este destinat studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare și de finalizare a studiilor universitare de licenta, masteranzilor facultatilor de drept, studentilor doctoranzi, candidatilor la admiterea la Institutul National al Magistraturii sau in magistratura, candidatilor la admiterea in profesia de avocat, precum și acelora care intentioneaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, in egala masura, lucrarea se adreseaza practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instante de judecata, procurori, organe de cercetare ale politiei judiciare, alte organe de cercetare penala) și la avocati.
 
Rezultat al unei documentari consistente, aceasta a treia editie a Tratatului de procedura penala. Partea generala a fost elaborata prin consultarea legislatiei relevante in domeniul analizat, a doctrinei de specialitate și a jurisprudentei in materia dreptului procesual penal. In acest sens, au fost invocate in paginile tratatului peste 120 de acte normative (legi, acte normative emise de Guvernul Romaniei, directive ale Uniunii Europene, reglementari internationale in materia protectiei drepturilor omului etc.). Au fost avute in vedere prevederile cuprinse in Codul de procedura penala și in Codul penal, care au intrat in vigoare la data de 1 februarie 2014, analizate, acolo unde a fost cazul, in paralel cu reglementarile din codurile anterioare sau din legile penale speciale ale caror norme juridice au fost preluate in noile coduri.
 
De asemenea, a fost prezentata și analizata jurisprudenta instantelor de judecata nationale, a Curtii Constitutionale a Romaniei, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Aparatul jurisprudential analizat insumeaza peste 730 de hotarari judecatorești.
 
In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential și documentar existent la data de 10 martie 2020.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 30 apr. 2020
Categorie generala Tratate
Numar Pagini 790
Format 170x240 mm
Editie a 3-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Tratat de procedura penala. Partea speciala. Editia a 2-a

In lumina noului Cod de procedura penala
149,00 lei 134,10 lei
In curand
Procedura penala. Partea speciala - Mateut
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 10 mai 2020 - Spiralat

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 10 mai 2020 - Spiralat

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
55,00 lei 49,50 lei