Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

In honorem Valeriu Stoica

Drepturi, libertati si puteri la inceputul mileniului al III-lea
ISBN/ISSN: 978-606-39-0322-9
Pret de coperta: 250,00 RON
250,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Reprezentand o colectie de studii in onoarea Profesorului Valeriu Stoica, volumul a fost realizat in semn de modest omagiu, la implinirea de catre Domnia Sa a frumoasei varste de 65 de ani. Tematica generala a volumului este evolutia conceptelor polivalente de Drepturi, libertati si puteri la inceputul mileniului al III-lea, acestea fiind temele centrale ale studiilor si contributiilor realizate de Profesorul Valeriu Stoica, fie ele de politica (sau de politici publice), de „drept public” (drepturile omului) sau de „drept privat”.

Speram ca si cititorul sa gaseasca in aceasta carte macar o parte dintre ideile puse in circulatie de Profesorul Valeriu Stoica si dezbatute de autorii care au participat cu studii in prezentul volum. Aceasta ocazie a reprezentat un prilej de reflectie asupra unor teme importante din tematica generala a volumului, care, prin rezultatul produs, aduc o contributie insemnata la dezvoltarea doctrinei juridice actuale.

Din punct de vedere tehnic, volumul este impartit in doua mari parti – Dreptul ca drept si Dreptul in context –, dupa cum este vorba de studii juridice sau extrajuridice, iar in ceea ce priveste contributiile juridice nu a fost urmata diviziunea clasica drept public/drept privat, ci s-au avut in vedere dreptul intre universalism si particularism („Dreptul si drepturile”), precum si clasificarea drepturilor in patrimoniale si extrapatrimoniale.

Detalii tehnice
Data aparitiei23 nov. 2018
Categorie generalaVariae
Numar pagini1220
Tip coperta170 x 240 mm