Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul insolventei

Curs universitar
ISBN/ISSN: 978-606-673-934-4
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea Dreptul insolventei reprezinta primul curs universitar care analizeaza noile reglementari introduse prin Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si prin Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Sunt examinate in profunzime atat procedurile de prevenire a insolventei (mandatul ad-hoc si concordatul preventiv), cat si procedura insolventei profesionistilor si cea a persoanelor fizice ale caror obligatii nu rezulta din exploatarea de catre acestea a unei intreprinderi, in sensul art. 3 din noul Cod civil.

Solutiile propuse de autor sunt analizate in mod temeinic prin prisma considerentelor doctrinare, cu trimiteri la practica judiciara in materie, fiind punctate argumentat, acolo unde este cazul, neconcordantele sau omisiunile legiuitorului.

Autorul, cu o vasta experienta de judecator si cu o pregatire solida in domeniul dreptului comercial, in general, si al dreptului insolventei, in special, reuseste sa ofere un instrument util atat studentilor si masteranzilor, cat si practicienilor in domeniu, cursul universitar constituind una dintre primele lucrari de dupa aparitia celor doua acte normative mentionate mai sus, abordand detaliat nu doar regulile comune in materie de insolventa, ci si regulile speciale privind procedura insolventei profesionistilor (procedura insolventei grupului de societati, dispozitii privind falimentul institutiilor de credit si al societatilor de asigurare/reasigurare, insolventa transfrontaliera).

Detalii tehnice
Data Aparitiei 13 dec. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 370
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Reorganizarea judiciara

Reorganizarea judiciara

o sansa acordata debitorului aflat in procedura generala de insolventa
38,53 lei 34,68 lei
De acelasi Autor