Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul insolventei. Editia a 2-a

Curs universitar
ISBN/ISSN: 978-606-39-0239-0
Pret de coperta: 50,00 RON
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea reprezinta editia a 2-a, revizuita si adaugita, a primul curs universitar de dreptul insolventei, care analizeaza noile reglementari introduse prin Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si prin Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Sunt examinate in profunzime atat procedurile de prevenire a insolventei (mandatul ad-hoc si concordatul preventiv), cat si procedura insolventei profesionistilor si cea a persoanelor fizice ale caror obligatii nu rezulta din exploatarea de catre acestea a unei intreprinderi, in sensul art. 3 din noul Cod civil.

Dincolo de structura cartii, care are menirea de a conduce la parcurgerea etapizata a materiei, autorul, cu o vasta experienta de judecator si cu o pregatire solida in domeniul dreptului comercial, in general, si al dreptului insolventei, in special, propune o serie intreaga de solutii, analizand in mod temeinic prin prisma considerentelor doctrinare, cu trimiteri la practica judiciara in materie, legislatia insolventei, punctand argumentat, acolo unde este cazul, neconcordantele sau omisiunile legiuitorului roman.

Prezenta lucrare se adreseaza, in primul rand, celor care studiaza materia insolventei in cadrul programei universitare. Cu toate acestea, datorita complexitatii lucrarii, problematicilor expuse si exemplelor evocate, cartea este extrem de utila atat celor care urmeaza programul de studii de masterat in specializarea „Dreptul afacerilor”, cat si practicienilor in domeniu, cursul universitar constituind una dintre primele lucrari de dupa aparitia celor doua acte normative mentionate mai sus, abordand detaliat nu doar regulile comune in materie de insolventa, ci si regulile speciale privind procedura insolventei profesionistilor (procedura insolventei grupului de societati, dispozitii privind falimentul institutiilor de credit si al societatilor de asigurare/reasigurare, insolventa transfrontaliera).

Detalii tehnice
Data aparitiei14 sept. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini372
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Csaba Bela Nasz