Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Rationamentul logic - Admiterea la INM

Rationamentul analitic si intelegerea unui text scris. Aplicatii si explicatii
ISBN/ISSN: 978-606-39-0124-9
39,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Rationamentul logic. Rationamentul analitic si intelegerea unui text scris. Aplicatii si explicatii vine in sprijinul candidatilor pentru concursul de admitere la INM si in magistratura.

Publicatia cuprinde rezolvari si explicatii pentru a doua proba de examen: cea a rationamentului logic, grila G1, pentru anii 2014-2017. Lucrarea este structurata pe cele trei tipuri de probleme cuprinse in proba de concurs.

In viziunea autoarei, intelegerea datelor problemei si intelegerea cerintelor de la exercitiile adiacente sunt esentiale pentru exactitatea rezolvarilor si economisirea timpului. Acesta este motivul pentru care propune incepatorilor sa ramana mai mult timp cu prima problema din fiecare capitol, in rezolvarea concreta, gandind situatiile in exces, spre intelegere si acomodare.

Prin exersari la probleme de acelasi tip, vor ajunge la lecturi eficiente ale situatiilor (pe baza intelegerii), raspunzand la intrebari exact si rapid. Partea privind Rationamentul analitic cuprinde explicatii edificatoare referitoare la: intelegerea datelor problemei (cerinta de baza si conditiile care trebuie respectate in gasirea solutiei), reprezentarea concentrata a datelor, intrebarile succesive referitoare la problema data initial, algoritmul rezolvarii pe masura ce se adauga noi constrangeri etc.

Cititorul este ajutat sa gandeasca datele problemei corelativ si disciplinat, pe o schema concreta si sugestiva, astfel ca, in fiecare moment al rezolvarii, sa stie in ce tip se incadreaza informatia pe care o detine. Astfel, va sti exact unde sa caute raspunsul, economisind timp si castigand in exactitate.

Pentru o buna intelegere a datelor si a cerintelor problemei, autoarea zaboveste mai mult in rezolvarea primei grile, insistand pe caracterul informatiilor obtinute la fiecare pas. Se fac mai multe explicatii decat cere fiecare exercitiu, este o rezolvare in exces, dar demersul este obligatoriu pentru un incepator, pentru acomodarea cu acest tip de rationare si pentru a clarifica definitiv situatiile de poate fi adevarat, trebuie sa fie adevarat, trebuie sa fie fals, conditionarile de tip daca A, atunci B (la care se greseste), situatiile de succesiune, posibilitatile de combinatii etc. Ii va lua ceva timp cititorului pentru rezolvarea testului din 2014, insa il va recupera la celelalte, unde cerintele vor deveni familiare. Intelegerea unui text scris este abordata prin explicarea cerintelor privind identificarea ideii principale a textului, a scopului pentru care a fost scris textul, a intelesului unui termen, identificarea unor informatii punctuale din text, a unei idei in acord/dezacord cu textul, a atitudinii autorului fata de cele relatate etc. Pe baza acestei intelegeri sunt rezolvate grilele, cu explicatii.

Partea privind Rationamentul logic cuprinde rezolvari ale testelor, alaturi de explicatii privind intelegerea cerintelor de baza cuprinse in exercitii: structura unui argument; identificarea elementelor prezente/absente ale unui argument (cerinta exprimata in diverse moduri); identificarea structurii asemanatoare unui argument dat, a enuntului care intareste/slabeste argumentul/concluzia, a enuntului care lamureste o situatie paradoxala; identificarea presupozitiei, a ipotezei, a tipului de eroare in argumentare; identificarea unui principiu in care se incadreaza informatiile date etc.

Fara intelegerea datelor si a cerintelor problemelor, nu se poate vorbi de reusita. Merita investitia in intelegere la o proba de logica!

Detalii tehnice
Data aparitiei08 sept. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini250
Tip coperta130x200 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Interviul - Admiterea la INM - Neamt

Interviul - Admiterea la INM

Probele scrise si proba psihologica. Aplicatii si explicatii psihologice
39,00 RON
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 1 septembrie 2017

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 1 septembrie 2017

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
30,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Melentina Toma
Indisponibila
Rationamentul logic - Admiterea la INM. Editia a 3-a Melentina Toma

Rationamentul logic - Admiterea la INM. Editia a 3-a

Rationament analitic, rationament logic si intelegerea unui text scris - aplicatii si explicatii
74,00 RON
Indisponibila
Rationamentul logic - Admiterea la INM. Editia a 2-a - Toma

Rationamentul logic - Admiterea la INM. Editia a 2-a

Rationamentul analitic si intelegerea unui text scris. Aplicatii si explicatii
59,00 RON 59,00 RON