Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept constitutional si institutii politice. Vol. I. Editia a 3-a revizuita

Teoria generala a dreptului constitutional. Drepturi si libertati
Autor: Marieta Safta
ISBN/ISSN: 978-606-27-0674-6
Editura: Hamangiu
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Editia de fata reprezinta o necesara actualizare a celei de-a doua editii a cursului de Drept constitutional si institutii politice vol. I, fiind imbogatita cu recentele decizii de neconstitutionalitate pronuntate de Curtea Constitutionala.

Volumul I prezinta notiuni de baza referitoare la teoria dreptului constitutional, constitutie si constitutionalism, drepturi si libertati fundamentale, tratate in contextul dinamicii raporturilor dintre ordinea juridica nationala si cea internationala, respectiv cea europeana, precum si al pluralismului legal in materia drepturilor omului.

Se poate afirma faptul ca notiunile teoretice, traditional tratate intr-un curs de asemenea profil, sunt mult mai usor de asimilat, iar institutiile dreptului constitutional devin mult mai „apropiate” atunci cand prezentarea lor este plasata intr-un context practic, motiv pentru care analiza teoretica este insotita de numeroase exemple din jurisprudenta constitutionala. Aceasta, cu atat mai mult cu cat, in prezent, jurisprudenta curtilor constitutionale, precum si cea a instantelor internationale cu competente in materia drepturilor omului au dobandit un rol si o importanta deosebite, dreptul constitutional fiind, intr-o masura din ce in ce mai mare, un drept jurisprudential.

Lucrarea Drept constitutional si institutii politice. Vol. I valorifica experienta relevanta a autoarei dobandita in activitatea desfasurata in cadrul Curtii Constitutionale si in invatamantul universitar, adresandu-se cu precadere studentilor din invatamantul juridic, dar ramanand, deopotriva, un instrument util pentru practicienii in domeniu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 11 oct. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 328
Editie a 3-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Teoria generala a dreptului-Niemesch

Teoria generala a dreptului

editia a 2-a revizuita si adaugita
38,00 lei 34,20 lei
De acelasi Autor
NOU
Constitutia Romaniei. Editia a 4-a-Tudorel Toader

Constitutia Romaniei. Editia a 4-a

decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa
65,00 lei 58,50 lei

Drept constitutional si institutii politice. Vol. I. Editia a 6-a revizuita

Teoria generala a dreptului constitutional. Drepturi si libertati
55,00 lei 49,50 lei