Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de vanzare in noul Cod civil

ISBN/ISSN: 978-606-678-916-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 53,00 RON
45,03 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea de fata prezinta contractul de vanzare-cumparare, cel mai uzitat contract, pe care orice persoana il incheie zi de zi, de la cele mai marunte tranzactii pana la cele mai complexe.

Pe langa dispozitiile noului Cod civil in materie, sunt aduse in atentie si prevederile Conventiei de la Viena (1980) privind vanzarile internationale de marfuri.

Astfel, sunt tratate caracteristicile, conditiile de valabilitate si efectele contractului, obligatiile vanzatorului si cele ale cumparatorului, garantia pentru evictiune si vicii ascunse, alte garantii pentru buna functionare a bunului cumparat, conformitatea bunului din perspectiva legislatiei consumatorului, riscul in contractul de vanzare, precum si diferitele varietati ale vanzarii.

Nu in ultimul rand, sunt supuse analizei si „sanctiunile” intervenite in caz de nerespectare a regulilor relevate: rezolutiunea in noua sa reglementare,  fie ca opereaza prin intermediul instantei, fie prin declaratia de rezolutiune (avandu-se in vedere si dreptul de optiune al creditorului),  restituirea prestatiilor si, eventual, plata de daune-interese.

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 iun. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini488
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si