Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Admiterea in notariat. Teste grila si sinteze teoretice

Teste grila si sinteze teoretice
ISBN/ISSN: 978-606-27-0368-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 62,60 RON
56,35 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ideea acestei carti s-a nascut din dorinta de a veni in sprijinul tuturor celor care isi propun sa acceada in profesia de notar. Utilitatea si calitatea culegerii sunt asigurate, pe de o parte, de propria experienta a autoarelor (in prezent notari stagiari), ce au trecut cu succes printr-un astfel de examen, iar, pe de alta parte, de coordonarea si experienta profesionala a unuia dintre specialistii de varf ai domeniului, dna Adina R. Motica, conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara si notar public.

Testele grila cuprinse in aceasta lucrare sunt concepute si sistematizate dupa structura noului Cod civil si permit verificarea asimilarii materiei in vederea sustinerii examenului de accedere in profesia de notar, dar si aprofundarea, in general, a cunostintelor de drept civil.

Avand in vedere faptul ca examenul este structurat sub forma a doua probe, examen de tip oral din materia legislatiei notariale, urmat de un examen scris, tip grila, volumul debuteaza cu prezentarea sintetica a notiunilor teoretice si practice ce se regasesc in subiectele aferente activitatii notariale si continua prin testele grila, insotite de explicatii ale variantelor de raspuns. Pentru o auto-testare cat mai eficienta, in lucrare au fost incluse modele recapitulative realizate dupa tiparul subiectelor de examen. In plus, legislatia necesara sustinerii probei orale se regaseste la finalul lucrarii, in forma actualizata la zi.

***

Spre deosebire de alte tari, universitatile din Romania nu fac pregatiri speciale pentru absolventii lor care vor sa dea examen pentru primirea in aceasta profesie, astfel incat demersul autorilor tinde sa suplineasca aceste lipsuri.

Cu toate ca acest instrument a fost gandit sa vina in intampinarea celor care doresc sa imbratiseze profesia de notar stagiar, materialul este util, in egala masura, atat studentilor facultatilor de drept care doresc sa pregateasca examenele de an, cat si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere in alte profesii juridice.

Pentru pregatirea temeinica a probei orale a examenului, s-a procedat pentru inceput la elaborarea unor sinteze recapitulative in materia institutiilor de drept notarial care se regasesc in tematica de concurs.
In continuare, avand in vedere proba scrisa, au fost elaborate grile inchise din materia testata la proba scrisa din dreptul civil: partea generala, persoanele, obligatiile, contractele speciale si succesiunile.

Cel mai probabil, pentru toti cei care se pregatesc pentru examene sau concursuri, principalul element de atractie il vor constitui explicatiile tuturor variantelor de raspuns, care ocupa o parte substantiala din intregul volum. Dat fiind ca doctrina si practica judiciara se afla inca in plin proces de devenire, autorii ofera o motivare ampla a solutiilor alese, cu explicatii detaliate sau trimiteri la textele legale si la lucrarile relevante din doctrina de specialitate, incercand, totodata, sa evite chestiunile cu caracter controversat, regula impusa de orice sistem de evaluare.

La finalul lucrarii se regasesc modele recapitulative, pe care autorii le-au elaborat urmand tipicul examenului, cuprinzand, fiecare, 50 de intrebari din toate materiile testate, astfel incat, dupa parcurgerea testelor si explicatiilor, candidatii sa poata verifica asimilarea materiei si, de ce nu, cum s-ar descurca in conditii de examen.

Pentru ca acest instrument sa reuneasca intregul material necesar pregatirii examenului, la finalul lucrarii se regasesc Legea nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale, republicata Regulamentul de aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 si Regulamentul privind procedura de organizare si desfasurare a examenului sau concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, in forma la zi.

Detalii tehnice
Data Aparitiei09 sept. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini488
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita de Corneliu Birsan

Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita

editia a 2-a, revizuita si actualizata
79,00 RON 71,10 RON
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,90 RON 73,69 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON
-15%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu