Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Transmisiunea mostenirii

ISBN/ISSN: 606-8201-37-6
Editura: Wolters Kluwer
52,00 lei
46,80 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
   Volumul este dedicat Transmisiunii mostenirii ‒ institutie fundamentala a dreptului civil, centrata in jurul dreptului de optiune succesorala .
   Una dintre cauzele aparitiei acestei lucrari o constituie promulgarea noului Cod civil prin Legea nr. 287/2009, iminenta sa intrare in vigoare, impactul legislatiei comunitare si de drepturile omului asupra dreptului intern, mai cu seama caracterul obligatoriu al hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului asupra jurisprudentei nationale.
   O alta cauza a constituit-o redarea pentru contemporaneitate a valorilor traditionale juridice romanesti, azi in buna parte uitate, din perioada dinainte de Marea Unire de la 1918, dar si analiza unor noi institutii ale optiunii succesorale din alte sisteme de drept european succesoral, precum acceptarea pana la concurenta activului net din dreptul francez, certificatul de mostenitor european.
   De asemenea, noutatea monografiei o constituie analiza si explicarea unor probleme controversate ale optiunii succesorale sau ale petitiei de ereditate etc., dar si expunerea jurisprudentei recente in materie. Totodata, in lucrare sunt exprimate importante propuneri  de lege ferenda.
   De asemenea, monografia are pagini consistente dedicate legislatiei spatiului francofon, cu atata inraurire asupra doctrinei si jurisprudentei romanesti.
jud. dr. Florin Vadeanu

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 dec. 2010
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 336
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Mostenirea legala si testamentara. Imparteala mostenirii

Mostenirea legala si testamentara. Imparteala mostenirii

Practica judiciara. editia a 2-a
33,72 lei 30,34 lei
Indisponibila
Imagine Donatia si mostenirea II

Donatia si mostenirea II

Transmisiunea mostenirii. Dezbaterea succesiunii
37,57 lei 33,81 lei
Indisponibila
Imagine Pasivul succesoral