Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cheltuielile de judecata

editia a 2-a, revazuta si adaugita
ISBN/ISSN: 978-606-522-495-7
Editura: Hamangiu
33,72 lei
30,34 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
Cartea de fata reprezinta editia a II-a a lucrarii Cheltuielile de judecata, aparuta la aceeasi editura in iarna anului 2009.

Sufletul cartii este reprezentat de cheltuielile de judecata. Cum insa cheltuielile de judecata nu pot fi privite izolat de restul cheltuielilor pe care le genereaza un proces civil, autorii au realizat o prezentare distincta, dar succinta, a cadrului procesual in care iau nastere cheltuielile de judecata si a celorlalte cheltuieli pe care le presupune procesul civil, impunandu-se totodata o analizare, alaturi de cheltuielile de judecata, si a cheltuielilor de executare.

Abordand aspecte precum reglementarea, temeiul juridic, natura juridica, continutul, partile raportului juridic avand ca obiect acordarea cheltuielilor de judecata/executare, procedura de solicitare si de acordare a cheltuielilor de judecata si a celor de executare, cu trimitere la practica judiciara pe care aceste institutii au cunoscut-o, lucrarea de fata se adreseaza atat practicienilor dreptului, cat si justitiabililor interesati de cheltuielile ce e posibil sa le afecteze patrimoniul in cazul in care capata calitatea de parte intr-un proces civil.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 15 iul. 2011
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 416
Format Carte brosata
Editie a 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Tratat elementar de drept civil. Obligatiile

Regularizarea cererilor in procesul civil

Taxele judiciare de timbru. Ajutorul public judiciar. Practica judiciara comentata
28,90 lei 26,01 lei