Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta. Drept civil. Drept penal

ISBN/ISSN: 978-606-678-613-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 26,00 RON
23,41 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prezenta lucrare, redactata de un colectiv de autori din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, se adreseaza in primul rand studentilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru examenul de licenta, insa poate fi utila si celor care doresc sa sustina examenul de admitere sau de definitivat in profesiile juridice.

Structurata in doua capitole, corespunzatoare dreptului civil, respectiv dreptului penal, lucrarea cuprinde un numar de 1029 de grile cu o varianta de raspuns.

In scopuri practice, cititorul este introdus in tematica examenului de licenta aferenta fiecarui an de studiu. Astfel, in materia dreptului civil, grilele reiau aspecte din partea introductiva (teoria generala, persoanele), precum si aspecte ce apartin materiei drepturilor reale si a obligatiilor, contractelor speciale si succesiunilor.

Tematica dreptului penal cuprinde atat partea generala, cu institutii precum aplicarea in timp a legii penale, institutia infractiunii, institutia pedepsei, minoritatea faptuitorului in legea penala, masurile de siguranta, raspunderea penala a persoanelor juridice, inlaturarea raspunderii penale, inlaturarea executarii pedepsei si a consecintelor condamnarii, cat si partea speciala, cuprinzand infractiunile contra persoanei, infractiunile contra patrimoniului, infractiunile contra autoritatii, infractiunile care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege, infractiunile de fals si infractiunile care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala.

Grilele au fost elaborate in conformitate cu legislatia in vigoare, respectiv Legea nr. 287/2009 privind Codul civil si Codul penal din 1968.

Detalii tehnice
Data Aparitiei26 apr. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini224
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Iosif R. Urs
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON
-15%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu