Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sanctiuni penale alternative la pedeapsa inchisorii

ISBN/ISSN: 978-973-115-505-0
Editura: C.H. Beck
29,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
    Sanctiunile penale alternative la pedeapsa inchisorii reprezinta o solutie pentru eliminarea efectelor negative ale detentiei si o consecinta a evolutiei si umanizarii pedepsei.
   Lucrarea argumenteaza necesitatea pedepsei, prezinta evolutia sistemelor de pedepse, defineste si caracterizeaza sanctiunile penale alternative la pedeapsa inchisorii, sustinandu-le cu elemente de drept comparat, documente si recomandari europene si, tinand seama de justitia restaurativa, justifica necesitatea introducerii lor in dreptul penal roman.
   Studiul sanctiunilor penale alternative la pedeapsa inchisorii poate fi de folos studentilor in drept, consilierilor de probatiune si celor care elaboreaza si aplica legea penala.


Capitolul I. Conceptul si necesitatea pedepsei ca mijloc de combatere a criminalitatii si evolutia sistemelor de pedepse. Definitia sanctiunilor penale alternative
Capitolul II. Institutia probatiunii si serviciile de probatiune, mijloc de realizare a sanctiunilor penale alternative la pedeapsa închisorii
Capitolul III. Sanctiuni penale alternative la pedeapsa închisorii în dreptul penal contemporan
Capitolul IV. Sanctiuni penale alternative la pedeapsa închisorii în dreptul penal român

Detalii tehnice
Data aparitiei06 feb. 2009
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata