Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Spalarea banilor - Aspecte juridico-penale

ISBN/ISSN: 978-606-673-060-0
60,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Spalarea banilor. Aspecte juridico-penale ofera suportul necesar intelegerii modului in care actioneaza spalatorii de bani prin prezentarea cazurilor noi si concrete de scheme complexe de spalare a banilor, putand servi ca instrument util de prevenire si combatere a fenomenului de spalare a banilor.

Datorita multiplelor schimbari intervenite atat in plan legislativ, cat si in planul modului de actiune al spalatorilor de bani, consideram ca aceasta carte este utila deopotriva practicienilor, cercetatorilor fenomenului de spalare a banilor, dar si studentilor Facultatilor de Drept.

De asemenea, titlul sus mentionat contine explicarea tehnicilor noi de spalare a banilor inregistrate in practica institutiilor specializate in domeniul prevenirii si combaterii acestei infractiuni.

Intelegerea instrumentelor, tehnicilor si metodelor folosite in schemele de spalare a banilor precum si a intregului proces legislativ si investigativ al acestei activitati ilegale sunt esentiale pentru prevenirea si combaterea ei.

Studiul include:
- decizii importante ale instantelor nationale si internationale in materia spalarii banilor;
- noile tehnici de spalare a banilor in diferitele etape ale procesului: integrare, stratificare, plasare;
- conexiunea spalarii banilor cu alte infractiuni grave: fapte de coruptie, acte de terorism, evaziune fiscala etc.;
- aspect de drept procesual in materia spalarii banilor;
- studiu comparativ al legislatiilor diferitelor state.

Lucrarea Spalarea banilor cuprinde:
- Legea nr. 238/ 2011 pentru aprobarea O.U.G. nr. 53/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.
- Legea nr. 63/2012 (Legea confiscarii extinse a averilor) pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.
- Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal publicata in M. Of. nr. 757 din data de 12 noiembrie 2012.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 apr. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini536
Tip copertaCarte brosata