Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Plangerea impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata. Jurisprudenta comentata

ISBN/ISSN: 978-973-115-807-5
Editura: C.H. Beck
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Lucrarea aduce din nou in atentia practicienilor dreptului penal tematica plangerii impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata, incercand sa sintetizeze evolutiile recente ale doctrinei si jurisprudentei in materie.
 
Prima parte a lucrarii cuprinde o prezentare succinta a opiniilor si solutiilor propuse pentru rezolvarea numeroaselor probleme de drept ridicate de aplicarea dispozitiilor articolului 278 indice 1 din Codul de procedura penala. Sunt analizate aici obiectul, titularii si termenul de introducere a plangerii, precum si aspecte tinand de competenta si procedura de solutionare. De asemenea, in Sectiunea a 6-a a Capitolului I sunt prezentate dispozitiile noului Cod de procedura penala referitoare la materia tratata.
 
Consideratiile teoretice sunt urmate de o cuprinzatoare sinteza de practica judiciara (peste 100 de hotarari). Perioada de referinta este cea a anilor 2008-2010, fiind incluse si hotarari anterioare a caror problematica a ramas de actualitate. Structura acestei parti a lucrarii are corespondent in structura celei teoretice, pentru a facilita raportarea la consideratiile doctrinare si bibliografia aferenta.
 
In finalul lucrarii se regasesc cele 13 decizii prin care s-au admis recursuri in interesul legii, pronuntate in materie, pana in prezent, de Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Detalii tehnice
Data aparitiei09 nov. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini344
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Jurisprudenta