Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet Drept contraventional

ISBN/ISSN: 978-606-27-0214-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 94,40 RON
75,52 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Drept contraventional. Culegere de hotarari judecatoresti este rezultatul unei analize minutioase si a unei selectii riguroase a hotararilor judecatoresti pronuntate de diverse instante de judecata din tara, fiind prezentate constatarile si solutiile cele mai interesante adoptate de magistrati.

Pachetul contine:
1.    Drept contraventional. Vol. I. Reflectarea jurisprudentei CEDO in procedura contraventionala nationala
Culegere de hotarari judecatoresti 2007-2014 -  370 de pagini – data aparitiei: martie 2015 ISBN: 978-606-27-0215-1

Primul volum, intitulat Reflectarea jurisprudentei CEDO in procedura contraventionala nationala, reuneste cele mai relevante spete publicate in materie in perioada 2007-2014.
Autorul a inteles sa faca o expunere a spetelor in ordinea cronologica a pronuntarii hotararilor judecatoresti, pentru ca cititorul sa poata observa mai bine care a fost optica instantelor de judecata la un moment dat si, mai ales, care a fost evolutia jurisprudentei nationale in materie contraventionala, incepand cu anul 2007 si pana in prezent.
Au fost de asemenea rezumate si unele hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care prezinta o deosebita importanta pentru procedura contraventionala nationala, avand in vedere problemele pe care le ridica Dreptul contraventional in plan practic.

2.    Drept contraventional. Vol. II. Plangeri contraventionale. Contestatii la executare
Culegere de hotarari judecatoresti 2014 -  210 de pagini – data aparitiei: martie 2015 ISBN: 978-606-27-0216-8 

In volumul al II-lea, intitulat Plangeri contraventionale. Contestatii la executare sunt prezentate cronologic, in rezumat, hotarari judecatoresti in materie contraventionala pronuntate in anul 2014 de varii instante nationale, in diferite domenii in care legiuitorul a stabilit ca savarsirea unor fapte constituie contraventii si se sanctioneaza potrivit legii.
Lucrarea poate fi utilizata si pentru o analiza comparativa cu volumul I, astfel incat cititorul sa poata observa la ce nivel a ajuns calitatea hotararilor judecatoresti pronuntate in materie contraventionala, sub aspectul motivarii solutiilor adoptate de catre instantele din tara noastra.
Intr-un capitol distinct, autorul a expus hotarari prin care au fost solutionate contestatii la executarea silita a unor amenzi contraventionale ori despagubiri dispuse prin procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor.
In fine, in ultimul capitol al lucrarii au fost sintetizate anumite decizii – cu referire la procedura contraventionala – pronuntate de Curtea Constitutionala a Romaniei in solutionarea unor exceptii de neconstitutionalitate, decizii in care instanta noastra de contencios constitutional face cateva constatari extrem de importante cu privire la natura juridica si valoarea probatorie a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, respectiv, care este rolul judecatorului si cui revine sarcina probei in procedura de solutionare a plangerii contraventionale, dar mai ales, cum, cine si cand stabileste ca o persoana este intr-adevar vinovata de savarsirea unei contraventii.


3.    Drept contraventional. Vol. III. Raspunderea contraventionala in dreptul muncii
Culegere de hotarari judecatoresti 2014 -  240 de pagini – data aparitiei: martie 2015 ISBN: 978-606-27-0217-5

In completarea volumelor I si II, autorul a elaborat si volumul III, intitulat Raspunderea contravenționala in dreptul muncii, in cadrul caruia prezinta hotarari judecatoresti cu referire la raspunderea contraventionala in domeniul dreptului muncii, avand in vedere numarul tot mai mare de plangeri contraventionale formulate impotriva proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor incheiate de inspectorii de munca, dar mai ales importanta pe care o comporta astfel de litigii, dat fiind cuantumul mare al amenzii contraventionale stabilit de legiuitor pentru incalcarea unor norme din legislatia muncii.
Asa cum in primele doua volume autorul a alocat cate un capitol distinct jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii Constitutionale a Romaniei cu referire la procedura contraventionala, si in prezenta lucrare, in cadrul ultimului capitol, au fost rezumate decizii importante pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei in solutionarea unor recursuri in interesul legii pentru aplicarea unitara a dispozitiilor legale in procedura contraventionala.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 mar. 2015
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini820
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept administrativ