Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Malpraxis. Raspunderea medicului si a furnizorilor de servicii medicale

Practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-27-0033-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In contextul nefericit al mediatizarii unor diverse cazuri de malpraxis medical, raspunderea personalului medical trebuie inteleasa in mod corect din perspectiva judiciara atat de catre medici, dar si de catre pacientii implicati. Nu orice conduita a personalului medical poate atrage raspunderea juridica, ci indeplinirea in fapt si in drept a anumitor conditii prevazute atat de Codul civil, cat si de Legea nr. 95/2006 in mod cumulativ.

Culegerea de fata reprezinta prima sinteza de jurisprudenta relevanta in aceasta materie, cu referire la chestiuni ce tin de natura obligatiilor personalului medical, consecintele actului medical efectuat cu incalcarea obligatiilor profesionale din perspectiva raspunderii civile delictuale, dar si a legilor speciale: obligatia de diligenta in tratamentul aplicat, obligatia de rezultat in anumite tratamente (stomatologice), obligatia de diagnosticare corecta, obligatia de preventie, de monitorizare, de supraveghere medicala. De asemenea, sunt abordate si aspecte privind desfasurarea procedurii judiciare in procesele cu acest obiect, cum ar fi: instanta competenta, calitatea de comitent a unitatilor spitalicesti si a cabinetelor medicale private, plata taxelor de timbru.

Lucrarea poate fi o referinta utila pentru cetatenii neobisnuiti cu termenii juridici si medicali, dar si pentru personalul medical. De asemenea, poate constitui un instrument de lucru necesar avocatilor care isi asuma sustinerea actiunilor in raspundere medicala ori in apararea personalului medical, precum si magistratilor aflati in situatia de a pronunta solutii in cauzele de acest fel supuse judecatii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei15 oct. 2014
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini336
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Roxana Maria Calin
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON