Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Practica judiciara de casare in materie civila 2010-2011

rezumata si comentata
ISBN/ISSN: 978-973-115-905-8
Editura: C.H. Beck
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Titlul cartii reflecta cuprinsul ei, cu precizarea ca hotararile judecatoresti adunate intre copertile lucrarii au fost pronuntate in imensa lor majoritate de Sectia civila, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie a Curtii de Apel Cluj si intr-o foarte mica masura de alte instante, in perioada 2010-2011 si doar cateva in anul 2009. Este vorba de decizii de casare, respectiv de modificare, iar unele au pastrat solutiile atacate. Aceste exceptii de la regula s-au facut din dorinta de a-i oferi lectorului o cat mai bogata arie tematica.
   Un titlu poate mai adecvat acestei carti ar fi fost „Practica judiciara ca pretext”, deoarece hotararile judecatoresti reunite aici constituie adeseori doar prilejul pentru dezbaterea unor probleme de drept material sau procesual civil ce nu si-au gasit inca solutionarea unitara.

Public-tinta:
   Cartea se adreseaza cu precadere practicienilor dreptului – judecatori, avocati, consilieri juridici –, care vor gasi in ea solutii la problemele juridice controversate, dar in egala masura ea se adreseaza si teoreticienilor dreptului – profesori, studenti, cercetatori – si nu in ultimul rand publicului larg, care a dobandit o inalta constiinta juridica si este interesat de modul de rezolvare a problemelor din domeniile dreptului familiei, dreptului civil, dreptului muncii, dreptului asigurarilor sociale si dreptului procesual civil.

Detalii tehnice
Data aparitiei17 iun. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini384
Tip copertaCarte brosata