Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legislatia achizitiilor publice. Comentarii si explicatii

editia a 3-a
ISBN/ISSN: 978-606-180-059-9
Editura: C.H. Beck
149,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Intr-o perioada sociala si economica in care tendinta legiuitorului este aceea de a reglementa in exces viata sociala, respectiv de a imbrobodi in proceduri din ce in ce mai complicate mecanismul de infaptuire a vietii economice, simplitatea fara simplificare si esentializarea demersurilor capata din ce in ce mai multa substanta inclusiv in materia procedurii de achizitie publica. O.U.G. nr. 34/2006 este unul dintre cele mai modificate acte normative, si aceasta nu pentru a crea mai multa predictibilitate legislativa, ci pentru a acomoda anumite interese si intelegeri birocratice. Grija pentru modalitatea de folosire a banului public nu poate fi subliniata eficient de o procedura complicata si schimbatoare, ci de o procedura simpla si apta de a fi inteleasa cu eforturi intelectuale nu iesite din comun. Generalitatea actului normativ, determinata de transpunerea dreptului Uniunii Europene in domeniu, nu ajuta caracteristica despre care vorbeam, anume simplitatea procedurii, ci o ingreuneaza in conditiile in care acelasi concept poate primi sensuri si interpretari diferite. Schimbarea naturii juridice a contractului de achizitie publica, dar doar prin perspectiva O.U.G. nr. 34/2006, nu tine seama de incidenta Legii nr. 554/2006, legea contenciosului administrativ care analizeaza la randul sau natura juridica a contractului mentionat. De asemenea, modificarea repetata a naturii juridice a procedurii de solutionare a contestatiilor se schimba in nota mentionata anterior, anume aceea de a generaliza fara principii, de a complica fara a face o procedura coerenta, de a simplifica evitand simplitatea.


La actualizarea lucrarii au fost avute in vedere, pe langa modificarile aduse materiei achizitiilor publice de O.U.G. nr. 76/2010, aprobata prin Legea nr. 278/2010, Legea nr. 284/2010, Legea nr. 279/2011 sau O.U.G. nr. 114/2011, si dispozitiile Legii nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, care modifica O.U.G. nr. 34/2006 de la data de 1 septembrie 2012.

Mult prea scumpa fata de ce ofera...
Slaba lucrarea, comentariile nu sunt de fapt nimic altceva decat o povestire a continutului textului legal.
Autorul fie nu cunoaste problemele pe care le genereaza in practica aceasta legislatie a achizitiilor publice, fie se fereste in mod voit de ele. Titlul de pe coperta este inselator, "comentarii si explicatii", nu veti gasi nimic in plus fata de legea la care avem cu toti acces.
Florin Coman | 16.09.2013 17:34
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei14 aug. 2012
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini824
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
DE ACELASI AUTOR - Madalin Irinel Niculeasa
Indisponibila
Imagine Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public - editia a 3-a revizuita si adaugita

Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public - editia a 3-a revizuita si adaugita

Drept pozitiv roman si comunitar. Raportul juridic. Teoria legii fiscale. Teoria sarcinilor fiscale. Impozitul pe venit. Impozitul pe profit. Taxa pe valoare adaugata
120,00 RON 120,00 RON
Indisponibila
Imagine Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public
DIN ACEEASI CATEGORIE - Coduri si legi comentate