Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Executarea silita. Partea generala

Autor: Horia Tit
ISBN/ISSN: 978-606-27-0503-9
Editura: Hamangiu
59,00 lei
53,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Executarea silita, perceputa in mod traditional ca a doua faza a procesului civil, a cunoscut, in special dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, un proces de autonomizare fata de faza de judecata, prin individualizarea unor institutii proprii, de sorginte procedurala.

Lucrarea „Executarea silita. Partea generala” analizeaza institutiile grupate in Titlul I. Dispozitii generale din Cartea a V-a a noului Cod de procedura civila, respectiv notiunile generale si principiile, titlurile executorii, participantii, declansarea si desfasurarea executarii silite, incidentele care pot aparea pe parcursul sau in legatura cu executarea silita, prescriptia dreptului de a obtine executarea silita si contestatia la executare. Intr-un al doilea volum, aflat in curs de elaborare, vor fi analizate si celelalte doua titluri care alcatuiesc „partea speciala” a executarii silite – urmarirea silita asupra bunurilor debitorului si executarea silita directa.

De retinut ca lucrarea integreaza si recentele modificari aduse Codului de procedura civila prin O.U.G. nr. 1/2016, publicata in Monitorul Oficial nr. 85 din 4 februarie 2016 (adoptata ca urmare a constatarii, prin Decizia nr. 895/2015 a Curtii Constitutionale, a neconstitutionalitatii art. 666 C.proc.civ.), care au vizat, in principal, procedura incuviintarii executarii, dar care au mai modificat si textele ce reglementeaza inregistrarea cererii de executare, titlurile executorii, poprirea si executarea ipotecii mobiliare.

Cartea „Executarea silita. Partea generala” este adresata in primul rand studentilor de la facultatile de drept, autorul fiind si titularul disciplinei Executare silita la Facultatea de Drept a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, insa modalitatea detaliata de prezentare a problematicii, fundamentata pe numeroase exemple din practica judiciara recenta, va reprezenta un punct de interes pentru toti profesionistii implicati in activitatea practica de executare silita – executori judecatoresti, avocati si magistrati.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 26 feb. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 392
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Executarea silita a creantelor fiscale

Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura fiscala
45,00 lei 40,50 lei

Executarea silita in noul Cod de procedura civila

Practica judiciara adnotata
43,35 lei 39,01 lei
Indisponibila
Imagine Poprirea in noul Cod de procedura civila
De acelasi Autor