Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul muncii - Curs universitar - editia a 3-a revazuta si adaugita

ISBN/ISSN: 978-606-673-157-7
34,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dreptul muncii reprezinta ramura dreptului cu o dinamica extraordinara, cauzata atat de factori obiectivi, dar si subiectivi, legislatia muncii modificandu-se, in ultima perioada, intr-un ritm alert.

Astazi, dreptul muncii se afla la o rascruce de drumuri, modificarile survenite in legislatia muncii schimband radical viziunea asupra acestei materii. Astfel, Codul muncii a mers in directia flexibilizarii raporturilor de munca, ca urmare a strategiei in domeniul social implementata la nivelul Uniunii Europene – a aparut un nou act normativ, Legea dialogului social nr. 62/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, care reuneste o problematica extrem de complexa, respectiv, dialogul social (sindicate, patronat, Consiliul Economic si Social si Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social), contractul colectiv de munca, conflictele de munca si, nu in ultimul rand, o serie de elemente care tin de jurisdictia muncii si care, impreuna cu noul Cod al muncii, formeaza legislatia primara a muncii. Totodata, aparitia noului Cod civil si a noului Cod de procedura civila influenteaza, in mod direct, legislatia muncii; in acelasi timp, preconizata intrare in vigoare, in februarie 2014, a noului Cod penal va aduce o serie de modificari in materia raspunderi penale in cadrul raporturilor de munca.

In acest context, ediția a III-a a cursului, fara a avea pretenții exhaustive, vizeaza instituțiile fundamentale ale dreptului muncii si pune accent pe latura practica, concreta, a acestuia, cuprinzand studii de caz, din jurisprudenta interna si internationala, modele de formulare necesare in solutionarea litigiilor de munca, adresandu-se, atat studentilor, cat si practicienilor in domeniu.

Detalii tehnice
Data aparitiei05 sept. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini312
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare - actualizat 15 ianuarie 2014*

Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare - actualizat 15 ianuarie 2014*

cu index alfabetic si corespondenta cu reglementarile anterioare
11,60 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil 21 Ianuarie 2013

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON
DE ACELASI AUTOR - Radu Razvan Popescu