Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international public. Sinteze. Editia a 8-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0516-7
Editura: C.H. Beck
74,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prezentul volum are avantajul unei prezentari sintetice si, in acelasi timp, cat mai cuprinzatoare, adusa la zi, a intregului domeniu al dreptului international public, fiind in principal un instrument ajutator de studiu pentru studentii facultatilor de drept sau din cele in care se studiaza dreptul international public. El se adreseaza, totodata, si celor care infaptuiesc invatamantul juridic si cercetarea stiintifica, avand rolul unui indrumar ce poate contribui la gasirea unor referinte utile sau la nasterea unor idei.

Structura pe 28 de cursuri, cu sublinierea aspectelor esentiale si a ideilor-cheie, raspunde exigentelor didactice amintite, la care se adauga o utila bibliografie minimala (obligatorie), respectiv o bibliografie selectiva pentru fiecare curs, conform materiei tratate. Acestora li se adauga un bogat set de anexe atent selectionate, destinate sa satisfaca atat cerintele activitatii de invatamant, cat si pe cele ale practicianului.

La trei ani de la aparitia editiei anterioare, pentru noua editie, revizuita si adaugita, au fost luate in considerare evolutiile cele mai recente petrecute din 2012 pana in prezent in dreptul international public, dar si in aplicarea sa, accentul fiind pus inclusiv pe initiativele si practica Romaniei in aplicarea dreptului international. Continutul multora dintre cursuri a fost corectat si adus la zi si au fost adaugate doua noi cursuri – privind raspunderea organizatiilor internationale in dreptul international, respectiv privind sanctiunile in dreptul international, cu anexele aferente.

Din cuprins:
•    aparitia, evolutia istorica, definitia, rolul, scopul si limitele dreptului international
•    ordinea juridica internationala si izvoarele dreptului international
•    principiile si subiectele dreptului international
•    dreptul international al drepturilor omului
•    dreptul tratatelor si solutionarea diferendelor
•    raspunderea internationala a statelor
•    dreptul international penal, sanctiunile internationale si dreptul international umanitar
•    dreptul relatiilor economice internationale

Puncte forte:
•    prezentare sintetica si, in acelasi timp, cat mai cuprinzatoare, adusa la zi, a intregului domeniu al dreptului international public
•    instrument ajutator de studiu pentru studentii facultatilor de drept
•    structura pe cursuri (28), cu sublinierea aspectelor esentiale si a ideilor-cheie
•    bibliografie generala si o bibliografie selectiva pentru fiecare curs, conform materiei tratate
•    bogat set de anexe atent selectionate

Despre autori:
Adrian Nastase este doctor in drept si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti. Autor si coautor al unui mare numar de volume in domeniul dreptului international.
Bogdan Aurescu este doctor in drept si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Autor si coautor al unui numar de 15 volume in domeniul dreptului international, respectiv a peste 120 de articole publicate in volume si reviste romanesti si straine.

Detalii tehnice
Data aparitiei20 nov. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini512
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Adrian Nastase