Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar. Note de curs. Editia a 6-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-1490-1
Editura: Hamangiu
60,00 lei
54,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Editia a 6-a a lucrarii de Drept financiar. Note de curs contribuie la realizarea unei imagini clare si accesibile a materiei dreptului financiar public si a fiscalitatii, abordarea aleasa facilitand intelegerea mecanismelor si conceptelor dificile, care, la un prim contact, par greu de inteles si aplicat.

Prezentul curs cuprinde, printre altele: chestiuni introductive privind raportul de drept financiar, institutiile si autoritatile competente in acest domeniu, procedura bugetara, principiile acesteia, elaborarea, aprobarea si executia bugetelor, controlul executiei bugetare. De asemenea, mai sunt tratate aspecte ce tin de regimul aplicabil impozitelor, taxelor si contributiilor. Datorita importantei contextului european in materia dreptului financiar si a fiscalitatii, in lucrarea de fata pot fi regasite si chestiuni generice privind impunerea in spatiul Uniunii Europene.

Prezentarea numeroaselor exemple practice extrase din cazuri reale, solutionate de instantele nationale si europene, faciliteaza intelegerea si aplicarea mecanismelor de drept financiar.

Drept financiar. Note de curs se adreseaza in primul rand studentilor, dar poate fi un instrument util atat practicienilor in materia dreptului fiscal, cat si cetateanului obisnuit, prins inevitabil in raporturi juridice de drept fiscal si dornic de a fi informat.

Detalii tehnice
Data Aparitiei feb. 2020
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Categorie generala 432
Format 145x205 mm
Editie a 6-a
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie