Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comunitar european - Caiet de seminar

editia a 4-a
ISBN/ISSN: 978-973-127-171-2
15,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   In cuvinte putine, Caietul de seminar se inscrie in suita aparitiilor firesti, necesare, date fiind evolutiile inregistrate pana acum in domeniu, dar, mai ales, asteptarilor formulate in mod expres sau implicit. Reprezinta o contributie meritorie a celor doi autori, care incearca, si sunt convins ca si reusesc, sa dea consistenta seminariilor si cursurilor pe care le conduc, punand, totodata, la dispozitia colegilor cu aceleasi preocupari un instrument mai mult decat util intr-un demers generos, cum este acela al invatamantului universitar si postuniversitar.


   Riguros sistematizate si intr-un limbaj de specialitate clar si coerent, asistam la parcurgerea unui volum mare de informatii, in pagini relativ putine, care fac trimitere, cu precadere, la urmatoarele aspecte: evolutiile de natura istorica si conceptuala inregistrate in cadrul constructiei comunitare; izvoarele dreptului comunitar european si aplicabilitatea acestora; arhitectura institutionala a Comunitatilor Europene si politicile la nivelul Uniunii Europene, respectiv fondurile comunitare care le finanteaza.


   Utilitatea Caietului este data si de actualitatea informatiilor prezentate in cadrul temelor propuse, remarcand in acest sens inclusiv temele privind: consideratiile generale referitoare la etapele integrarii economice a Comunitatilor Europene; Spatiul Economic European; procesul de extindere la 25, apoi la 27 state membre – perspective; Romania in procesul de aderare la UE; Tratatul de la Nisa si, nu in ultimul rand, Tratatul de la Lisabona.

TEMELE TRATATE ÎN CADRUL CAIETULUI DE SEMINAR

Tema I Istoricul constructiei comunitare europene
Tema II - Izvoarele dreptului comunitar european. Aplicabilitatea dreptului comunitar european în dreptul intern al statelor membre
Tema III - Arhitectura institutionala a comunitatilor europene
Tema IV - Proceduri de adoptare a actelor comunitare. Competentele în cadrul Uniunii
Tema VI - Politicile din cadrul UE si fondurile care le finanteaza
Tema VII - Procesul de extindere de la 15 la 27 state membre. Viitoare si actuale state candidate
Tema VIII - Tratatul de la Lisabona

Detalii tehnice
Data aparitiei07 mai 2009
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini136
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil de Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu

Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 RON
DE ACELASI AUTOR - Roxana Mariana Popescu