Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Obligatiile. Contractul

ISBN/ISSN: 978-973-115-960-7
Editura: C.H. Beck
129,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea se constituie ca un demers dedicat institutiei Obligatiilor in noul context juridic impus prin Cartea a V-a din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, o veritabila monografie care, prin continutul analizei raportate la principiile fundamentale ale dreptului obligational, a surprins in mod exhaustiv principalul izvor al obligatiilor – contractul – instrumentul juridic volitional de drept substantial prin intermediul caruia omul participa in mod activ la viata sociala si economica, dobandind drepturi si asumandu-si obligatii.
   Asa cum ne-a obisnuit, autorul a elaborat un instrument atat cu valente aplicative, cat si cu opinii doctrinare care sa vina, cu precadere, in intampinarea specialistilor din domeniul juridic, fie teoreticieni, fie practicieni ai dreptului.

   Conceptia care a stat la baza elaborarii acestei monografii a avut in vedere o metoda didactica, de analiza comparativa, tranzitorie de la vechea reglementare a Codului civil din anul 1864 la noua reglementare a Legii nr. 287/2009, astfel cum aceasta a fost pusa in aplicare prin Legea nr. 71/2011 si prin O.U.G. nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a noului Cod civil.

   In acest sens, autorul a procedat la evidentierea si analizarea sistematica a elementelor de noutate absoluta, raportand intregul demers stiintific la principiile fundamentale pe care se grefau institutiile traditionale care contureaza sfera obiectului de reglementare a contractului si a raspunderii contractuale.

   Totodata, pentru a facilita consultarea acestei vaste monografii, autorul a incercat pe cat de mult posibil, in limitele permise de noul context legislativ, sa indice vechile corespondente ale textelor legale cuprinse in Codul civil din anul 1864 si sa scoata in evidenta diferentele de nuanta dintre vechea si noua reglementare.

   Dat fiind faptul ca unele dintre textele legale din Noul Cod civil, prin continutul lor, reprezinta o transpunere a conceptiei doctrinare si a practicii judiciare nascute sub imperiul vechiului Cod civil, autorul a pastrat atat opiniile exprimate in literatura de specialitate, cat si pozitia practicii judiciare care raman de actualitate si in noul context juridic creat prin Legea nr. 287/2009.

   Conchidem succinta noastra „recenzie” cu precizarea ca prezenta monografie reprezinta doar debutul unui sir intreg de monografii ce vor avea menirea de a supune unei analize pertinente si exhaustive si celelalte izvoare ale dreptului obligational, domeniu care, asa cum afirma cu fermitate autorul, reprezinta „motorul” dreptului civil.

Detalii tehnice
Data aparitiei21 nov. 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini768
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curs de drept civil. Succesiuni conform Noului Cod civil Liviu Stanciulescu 2012

Curs de drept civil. Succesiuni

conform Noului Cod civil
37,60 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil 21 Ianuarie 2013

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON
DE ACELASI AUTOR - Ioan Adam
Indisponibila
Codul Insolventei. Comentarii si explicatii - Adam

Codul Insolventei. Comentarii si explicatii

Titlul II. Procedura insolventei (art. 1-5, 38-196, 197-203)
189,00 RON
Indisponibila
Codul civil. Cartea a V-a. Despre obligatii - Adam

Codul civil. Cartea a V-a. Despre obligatii

Titlurile I-VIII (art. 1164-1649). Comentarii si explicatii
249,00 RON