Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cum sa infiintezi si sa administrezi un S.R.L.

Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri
ISBN/ISSN: 978-973-127-105-7
39,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
  De ce este atat de speciala aceasta carte si de ce va recomandam cu toata caldura noua Colectie Business a editurii Universul Juridic ?
  Primul motiv il constituie conceptul acestei carti, unic in Romania. O carte cu CD reprezinta, de fapt, doua carti intr-una. De regula, atunci cand cauti informatii despre deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri, esti tentat fie sa mergi la libraria cea mai apropiata de tine, fie sa cauti pe internet. Cunoscand acest fapt, ambitia noastra, a autorilor, a fost aceea de a te scuti de ambele demersuri (incomplete, de altfel) si de a-ti pune la dispozitie toate informatiile necesare infiintarii si administrarii, cu succes, a unui SRL: daca in carte gasesti sfaturi utile si la obiect pentru fiecare etapa in parte, pe CD vei gasi toate modelele de acte si contracte gata tehnoredactate, precum si toata legislatia relevanta in domeniu, la distanta doar de un singur click.
  Al doilea motiv il constituie formula publicistica a cartii: pentru prima data in Romania, un avocat, un expert contabil si un consultant de afaceri s-au pus in slujba intreprinzatorilor romani. Rezultatul efortului lor conjugat il reprezinta prezentul ghid dedicat primilor pasi in afaceri.
  Al treilea motiv, dar nu si cel din urma, l-a constituit dorinta sincera a autorilor de a veni in sprijinul miscarii antreprenoriale din Romania, de a oferi sfaturi si informatii utile tuturor celor care intentioneaza sa-si deschida si sa-si dezvolte propria afacere. Principiul de la care am pornit a fost urmatorul: scrie cartea pe care ai vrea tu s-o citesti. Cu alte cuvinte, am scris cu gandul la dumneavoastra, beneficiarii directi ai acestui ghid antreprenorial, ca si cum noi, autorii, ne-am fi aflat în ipostaza de a ne deschide propria afacere. Oricine a fost vreodata entuziasmat de o idee de afacere si s-a hotarat sa o puna in practica stie ca, intr-o astfel de situatie, esti imediat inconjurat de o armata de "binevoitori" care se grabesc sa-ti spuna ca ideea ta nu este valabila si ca mai bine sa renunticat mai e timp si n-ai început inca sa pierzi bani cu ea. Si deranjant e faptul ca respectivii binevoitori nu sunt niste intreprinzatori experimentati intr-ale afacerilor, pe care experienta i-a invatat sa aprecieze, cu o mare doza de corectitudine, potentialul unei anumite oportunitati. Nu, ei sunt doar niste oameni fara nici o tangenta cu lumea afacerilor, speriati si fara initiativa, care, prin atitudinea lor negativa vizavi de afacerea ta, nu fac decât sa-si exprime propriile spaime legate de demararea unei afaceri. si trebuie sa ai nervi de otel pentru ca, stand de vorba cu un astfel de om, sa nu devii si tu, la randul tau, speriat si lipsit de initiativa. Acesta este si motivul principal pentru care am scris aceasta carte: sa alungam teama si prejudecatile legate de deschiderea si administrarea unei viitoare afaceri prin descrierea, pas cu pas, a tuturor etapelor necesare pentru a initia si dezvolta afaceri de succes.
  Dupa cum observa si sociologul Vladimir Pasti, in Romania au loc simultan doua tranzitii. Pe de o parte, avem de-a face cu o tranzitie îndreptata spre exterior, cu obiectivul transformarii fostei societati socialiste romanesti intr-o societate capabila sa se adapteze la sistemele europene si mondiale (UE si NATO) care se consolideaza acum, la început de secol XXI.1 Este o tranzitie complexa si dificila care, asa cum am vazut, presupune transformari esentiale in toate domeniile, inclusiv in domeniul afacerilor mici si mijlocii. Aici, beneficiem de un ghid occidental care, chiar daca nu este intotdeauna foarte clar, este, la randul sau, coordonat de caracteristicile insesi ale sistemului international existent. Prin urmare, aceasta tranzitie indreptata spre exterior trebuie neaparat facuta. Dar, facand-o pe aceasta, nu trebuie nici un moment sa o uitam pe a doua. Pentru ca, mai avem de facut inca o tranzitie, de data aceasta indreptata spre interior. Aici, in privinta celei de a doua tranzitii, a celei orientate spre interior, nu mai beneficiem nici de modele si nici de asistenta. Beneficiem de dreptul sau posibilitatea de optiune personala, dar este un avantaj indoielnic de vreme ce prea putini dintre noi parem a fi pe deplin constienti de nevoia de a face uz de ele.
   Mai beneficiem de un avantaj, cel putin la fel de indoielnic ca si cel amintit anterior. De acela de a nu face nici un fel de a doua tranzitie. Ceea ce ar reprezenta, in plan personal, un lucru extrem de grav, deoarece ar mari considerabil decalajul si-asa existent intre tranzitia de suprafata, cea institutionala (prin adoptarea modelelor de organizare socio-economica occidentale) si tranzitia interioara (dificila tocmai datorita faptului ca fiecare dintre noi percepe in ritmul sau rapiditatea si profunzimea pe care ar trebui sa le aiba un astfel de proces).
  La final, nu ne ramane decat sa va uram succes si multe realizari in afaceri si sa ne scrieti despre cum v-a ajutat aceasta carte in demararea si dezvoltarea businessului dumneavoastra!
Autorii

Capitolul I. Decizia de a deschide propria afacere
Capitolul II. Înregistrarea si autorizarea unui SRL
Capitolul III. Administrarea cu succes a unui SRL
Continut CD
1) Acte necesare înfiintarii unui SRL
2) Legislatie relevanta desfasurarii activitatii unui SRL
3) Modele de contracte (individual de munca), studii de fezabilitate, planuri de afaceri, adrese utile (camere de comert, oficii registrul comertului, agentii si institutii publice centrale care sprijina întreprinderile mici si mijlocii).
4) Mic dictionar de termeni juridici si economici.

Detalii tehnice
Data aparitiei06 ian. 2009
Numar pagini256
Tip copertaCarte brosata