Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Admitere INPPA. Admitere INM. Admitere SNG. Licenta

808 capcane frecvente din testele-grila ale concursurilor/examenelor de admitere in profesie
ISBN/ISSN: 978-606-39-0830-9
80,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pentru prima data intr-o carte din colectia „Examene” sunt tratate in mod comparativ notiuni similare din cadrul unor materii diferite, pentru a fi evitate confuziile intre institutiile asemanatoare, asa cum este cazul stramutarii, care in materie civila se solutioneaza in camera de consiliu si se pronunta printr-o incheiere, iar in materie penala se solutioneaza in sedinta publica si prin sentinta.

Aceasta carte isi propune sa fie un instrument deosebit de util in pregatirea examenelor si a concursurilor, atat prin faptul ca trateaza principalele erori in rezolvarea testelor-grila, cat si prin faptul ca explica intr-un limbaj clar si usor accesibil diferentele dintre notiunile cu grad ridicat de similitudine. Sunt expuse si liste exhaustive de exceptii de la reguli privind diferite institutii din tematica examenelor si este realizata o radiografie vasta a doctrinei, aducandu-se in vedere si ultimele modificari legislative, indeosebi cu privire la Codul penal si Codul de procedura penala in anul 2020. Nu in ultimul rand, sunt reamintite si principalele opinii doctrinare, iar in ceea ce priveste Dreptul penal – Partea speciala, unde divergenta de opinii intre Scoala de la Bucuresti si Scoala de la Cluj este mai accentuata, in rezolvarea testelor-grila sunt expuse comparativ opiniile ambelor Scoli, asa incat candidatii sa isi economiseasca timp pretios in pregatirea pentru concursuri si examene.
 
- actiunea in contestarea recunoasterii de filiatie vs. actiunea in contestatia filiatiei
- schimbarea locului citarii vs. alegerea locului citarii
- stramutarea, trimiterea cauzei la un alt parchet, trecerea cauzei de la un organ de cercetare penala la altul sau preluarea cauzei la un alt parchet
- infractiuni cu continut alternativ vs. infractiuni cu continuturi alternative
- ...si multe altele veti putea citi in prezenta lucrare.

Detalii tehnice
Data aparitiei20 aug. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini350
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata