Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de procedura penala. Partea generala. Volumul I

ISBN/ISSN: 978-973-115-154-0
Editura: C.H. Beck
89,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Premiul "Ion Tanoviceanu" decernat in cadrul Premiilor Stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor " Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2007.

Dupa cateva amanari succesive ale finalizarii si editarii ei, lucrarea - cu titlul de tratat de procedura penala in patru volume - are, in prezent, aptitudinea de a fi incorporat toate evolutiile doctrinei si jurisprudentei penale contemporane, precum si modificarile aduse legii fundamentale, legilor organice si a unui numar important de legi speciale cu implicatii asupra procesului penal si a procedurii penale interne, toate acestea cu multiple referinte de drept european si de drept comparat.

Dincolo de analiza si valorificarea tuturor textelor procedurale interne, lucrarea pozitioneaza procesul penal roman intr-un context european, locatie aleasa de autor pentru a permite comparatii cu alte sisteme procedurale, atat dintre cele apartinand sistemului romano-germanic sau nordic, cat si dintre cele apartinand sistemului common law, in varianta continentala sau americana, de natura sa-i ajute atat pe teoreticienii, cat si pe practicienii romani sa inteleaga evolutia cronologica sau fundamentul unor institutii procedurale, precum si ratiunile mentinerii, combinarii, optimizarii sau imprumutarii lor.

De asemenea, pornind de la premisa ca textele Conventiei Europene a Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale reprezinta fagurele din a carui rigurozitate geometrica ar trebui sa-si extraga seva toate principiile unui proces penal echitabil, precum si de la ideea ca jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului reprezinta „autoritatea de lucru interpretat” pentru jurisdictiile nationale, prezentul tratat propune, pe de o parte, o analiza largita a principiilor  procedurii penale romane, prin trimitere la textele Conventiei, iar, pe de alta parte, indeamna la o seriozitate mai mare a actului de justitie intern, tratatul valorificand, in continutul sau, un numar semnificativ de texte, motivari si concluzii din cuprinsul  hotararilor CEDO, inclusiv a celor foarte recente privind Romania, unele nepublicate inca in Monitorul oficial.

Detalii tehnice
Data aparitiei21 aug. 2007
Categorie generalaTratate
Numar pagini816
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 15.11.2013

Noul Cod civil si Legea de punere in aplicare 15.11.2013

corespondenta cu reglementarile anterioare, legislatie conexa si index alfabetic
18,30 RON
Indisponibila
Imagine Dreptul muncii - Curs universitar
DIN ACEEASI CATEGORIE - Tratate
-20%
Marile modificari si marile ratari ale Noului Codul de procedura fiscala

Marile modificari si marile ratari ale Noului Cod de procedura fiscala. Vol. I.

Contenciosul administrativ-fiscal. Nulitatea si inexistenta actului administrativ-fiscal. Retragerea si revocarea actului administrativ-fiscal
350,00 RON 280,00 RON