Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului. Editia a 6-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-1033-8
Editura: C.H. Beck
64,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Necesitatea unei noi editii a cursului de Teoria generala a dreptului a fost impusa de evolutia legislatiei in domeniile fundamentale de reglementare si de acumularile doctrinare, proces care ofera chiar imaginea unei adevarate explozii informationale.

Evolutia permanenta a dreptului, a epistemologiei si a metodologiei stiintifice creeaza necesitatea abordarii temelor de mare interes stiintific din perspectiva mai multor unghiuri de vedere, apartinad unor domenii sau stiinte diferite, dar care interfereaza cu dreptul, pentru a avansa in sinuosul si fascinantul drum al cunoasterii stiintifice. Prin prezentul curs se ia act de noile cerinte metodologice si de evolutia stiintelor juridice si se propune o foarte interesanta perspectiva interdisciplinara a teoriei generale a dreptului.

Cu increderea in faptul ca tinerii studenti inteleg ca per aspera ad astra, ca studiul dreptului presupune metoda, sistem si sagacitate, ne exprimam speranta ca acest curs va putea insemna un inceput de drum in urcusul greu al invatarii meseriei juridice si va sta la baza formarii lor, in asa fel incat sa faca din exercitarea profesiei o splendida lectie de viata si adevar.

Din cuprins:
•    Teoria generala a dreptului, parte componenta a tabloului stiintelor juridice;
•    Teoria generala a dreptului, filosofia dreptului, sociologia juridica;
•    Metodele cercetarii stiintifice a fenomenului juridic (metodologia juridica);
•    Dreptul in sistemul normativ social;
•    Interpretarea normelor juridice;
•    Raspunderea juridica.

Puncte forte ale lucrarii Teoria generala a dreptului. Editia a 6-a
•    Revizuirea si adaugirea noii editii s-a realizat, in principal, in contextul evolutiei legislative si a acumularilor doctrinare.
•    Abordarea teoriei generale a dreptului si prin prisma interdisciplinaritatii;
•    S-a largit aria de abordare a unor teme precum: teoria generala a dreptului, filosofia dreptului, sociologia juridica;
•    S-a introdus un capitol nou si s-au facut alte completari consistente la numeroase capitole;
•    Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs;
•    Ample referinte bibliografice.

Recomandare
A se vedea, pentru mai multe detalii, si Nicolae Popa (coordonator), Elena Anghel, Cornelia Ene-Dinu, Laura Spataru-Negura, Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar, Editia a 3-a

Despre autor
Prof. univ. dr., dr.h.c, profesor emerit, Nicolae POPA a absolvit Facultatea de Drept in anul 1975. De la absolvirea facultatii a activat neintrerupt in invatamantul superior juridic, parcurgand toate etapele ierarhiei universitare – in prezent este profesor si conducator de doctorat in specialitatea Teoria dreptului.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 nov. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini296
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 6-a