Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept succesoral. Vol. I. Mostenirea legala. Conform noului Cod civil

editia a 3-a revazuta si adaugita
ISBN/ISSN: 978-606-673-214-7
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Actuala editie a Tratatului de drept succesoral apare la mai bine de 12 ani de la trecerea in nefiinta a regretatului profesor Francisc Deak, una dintre cele mai importante personalitati ale stiintei juridice din Romania, care a format zeci de generatii de juristi, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigenta si onestitate. Tratatele sale consacrate contractelor speciale si succesiunilor au ramas si acum opere de referinta in domeniile respective.

Aparitia noului Cod civil si a operelor ulterioare, adoptarea sau, dupa caz, modificarea unor acte normative relevante in materia dreptului de mostenire, pronuntarea unor hotarari importante ale Curtii Constitutionale si ale instantelor judecatoresti au creat necesitatea actualizarii Tratatului de drept succesoral, aparut ultima data in anul 2002. Reunind vechea editie scrisa de profesorul Francisc Deak cu actualizarea apartinand profesorului Romeo Popescu, aceasta lucrare monumentala se constituie intr-o veritabila punte intre generatiile de dascali de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si ramane la fel de vie, constituind un instrument juridic util pentru studentii facultatilor de drept, pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Cartea ofera explicatiile necesare privitoare la ratiunea pentru care au fost adoptate anumite reglementari din noul Cod civil si ilustreaza unele idei prin exemple concrete, care sa fie de ajutor in special studentilor. Nu in ultimul rand, profesorul Romeo Popescu s-a straduit ca – ori de cate ori a considerat necesar – sa priveasca dincolo de caracterul tehnic al materiei succesiunilor si sa scoata in evidenta aspectele de ordin moral, social si psihologic care stau la baza reglementarii din „cea mai frumoasa materie a dreptului civil”, asa cum o considera profesorul Francisc Deak.

Un tratat complet
Un tratat de drept succesoral complet, poate prea complet, abundand in exemple, scenarii, explicatii, unele ducand putin spre confuzie, mai ales in contextul in care se vorbeste despre adoptia cu efecte restranse si cu efecte depline, totusi noul cod civil pastrand doar adoptia cu efecte depline. Mentionarea adoptiei cu efecte restranse poate avea rost doar in cazul in care ar trebui sa stim situatia celor adoptati pe vechea lege.
Vizitator | 19.01.2014 01:16
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei15 oct. 2013
Categorie generalaTratate
Numar pagini304
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Francisc Deak
Indisponibila
Tratat de drept succesoral. Vol. II. Mostenirea testamentara - Deak, Popescu
Indisponibila
Tratat de drept succesoral. Vol. I. Mostenirea legala editia a 4-a - Deak, Popescu
Indisponibila
Tratat de drept civil. Contracte speciale. Vol. IV - Deak, Popescu, Mihai.jpg

Tratat de drept civil. Contracte speciale. Vol. IV

Contractul de asigurare. Contractul de renta viagera. Contractul de intretinere. Contractul de joc si pariu
28,00 RON 28,00 RON